Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton evenaart Schumacher met zevende pole in Hongarije

Hamilton evenaart Schumacher met zevende pole in Hongarije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met zijn zevende pole-position op de Hungaroring heeft Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher op het Hongaarse circuit geëvenaard. De Brit, die al zoveel records in de Formule 1 op zijn naam heeft staan, kon het naar eigen zeggen amper geloven. “Het is te gek, ik moet mezelf even in m’n arm knijpen.”

De 35-jarige Hamilton is al geruime tijd recordhouder wat betreft het aantal poles in de Formule 1. Op de Hungaroring haalde Hamilton nummer 90 binnen. Schumacher volgt op gepaste afstand met 68 pole-positions. Van de actieve coureurs staat Sebastian Vettel op de ranglijst op de vierde plaats. De Duitser was 57 keer de beste in de kwalificatie.

Pas je cookie-instellingen aan om deze content te bekijken Hamilton kreeg in de strijd om de pole eigenlijk alleen concurrentie van teamgenoot Valtteri Bottas, maar de Fin moest uiteindelijk een tiende van een seconde toegeven op de wereldkampioen: “Valtteri maakte het me niet makkelijk. Het vereiste dus absolute perfectie. Ik geniet altijd enorm van zulke kwalificaties.”

Hamilton kan zondag voor de achtste keer winnen op de Hungaroring, om daarmee een stapje dichter bij een zevende wereldtitel te komen, een recordaantal dat nu alleen nog in handen is van Schumacher. Ook wat betreft het aantal zeges nadert de Mercedes-rijder de Duitse ‘rekordmeister’: Hamilton kan zondag zijn 86e F1-zege pakken, waarmee hij nog maar vijf overwinningen minder achter zijn naam heeft staan dan het record van Schumacher. Bottas wil toeslaan in eerste bocht

In de strijd om zijn 86e zege kan Hamilton zondag opnieuw concurrentie verwachten van Bottas, die baalde dat hij de eerste startplek aan zijn teamgenoot moest laten: “Het verschil is zo klein. Mijn ronde in Q3 was echt goed want ik kon niet meer harder. Lewis deed het dus gewoon heel goed.”

In de strijd om de overwinning denkt de huidige WK-leider zondag bij de start de beste kans te maken om Hamilton te verschalken: “Het is nu uitkijken naar de dragrace richting de eerste bocht. Ik sta er goed bij qua punten, maar ik moet races winnen om dat zo te houden. Dat is morgen dus ook het enige doel, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton evenaart Schumacher met zevende pole in Hongarije