Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton evenaart zegerecord Schumacher, Verstappen tweede

Hamilton evenaart zegerecord Schumacher, Verstappen tweede

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft op de Nürburgring zijn 91ste overwinning in de Formule 1 behaald, waarmee de Brit het recordaantal zeges van Michael Schumacher heeft geëvenaard. Max Verstappen kwam als tweede aan de finish in de Grand Prix van de Eifel, Daniel Ricciardo werd derde en behaalde zo zijn eerste podium voor Renault.

Bijna twee decennia had Michael Schumacher het record voor het aantal Grand Prix-overwinningen in handen, nadat hij in 2001 op het circuit van Spa voor de 52ste keer een Formule 1-race had gewonnen, waarmee hij Alain Prost had onttroond. In de jaren die volgden bleef Schumacher veelvuldig winnen om uiteindelijk op 91 zeges uit te komen. Het record werd lange tijd onbreekbaar geacht, maar dat was buiten de dominantie van Mercedes in het hybridetijdperk gerekend.

Het ijzersterke pakket van de Duitse fabrikant stelde Hamilton in staat om de ene na de andere triomf te boeken, met als gevolg dat hij twee weken geleden in Rusland voor het eerst de kans had om op gelijke hoogte te komen met Schumacher. Een dubbele tijdstraf omdat hij tot twee keer toe een oefenstart op de verkeerde plek maakte, voorkwam echter dat hij in Sochi zijn 91ste overwinning in de Formule 1 boekte. Op de Nürburgring gebeurde het dan alsnog.

Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas vertrok de race van pole-position, maar had niet zijn dag. Bij de start slaagde hij er nog in om Lewis Hamilton achter zich te houden, maar een remfout bij het ingaan van de dertiende bocht betekende dat hij de leiding aan zijn Britse collega moest laten. Tot overmaat van ramp had hij een vlakke plek op een van zijn banden aan het moment overgehouden, waardoor hij eerder dan gepland zijn eerste pitstop moest maken. Vervolgens kreeg hij te maken met technische pech. “No power, no power”, riep hij in de achttiende ronde, om niet veel later zijn Mercedes in de pits te parkeren.

Hamilton kwam in de dertiende ronde dus aan de leiding en kreeg enkele ronden later ook nog de mogelijkheid om met minimaal tijdverlies een pitstop te maken. George Russell had bij de eerste bocht een flinke tik gekregen van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton evenaart zegerecord Schumacher, Verstappen tweede