Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton geeft Osaka applaus na vertrek op Roland Garros

Hamilton geeft Osaka applaus na vertrek op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wereldkampioen Lewis Hamilton had lof voor tennisster Naomi Osaka die zich terugtrok op Roland Garros na de kritiek op haar besluit om niet met de media te praten. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 had ook kritiek op hoe de organisatie van het grandslamtoernooi de situatie had aangepakt.

De Japanse tennisster trok zich maandag terug uit Roland Garros na alle ophef over haar persboycot. In de verklaring liet de Aziatische weten dat ze sinds 2018 kampt met depressies.

“Feit is dat als je jong bent en je wordt voor de camera’s gegooid, dat een zwaar gewicht op je is en de meesten zijn daar niet op voorbereid”, zei de Britse Mercedes-coureur. “Toen ik in de Formule 1 kwam, was ik helemaal niet voorbereid om zo voor de camera te verschijnen, ik werd niet geholpen daarmee. Je leert door fouten te maken en het is heel zenuwslopend, zeker als je het allemaal goed bedoelt, maar mensen daar misbruik van maken.”

Hamilton zei te applaudisseren voor de moed van Osaka. “Nu moeten degenen die de macht hebben nadenken over hoe ze hebben gereageerd, want de wijze waarop ze dat deden was niet goed. Als iemand praat over psychische problemen en diegene wordt daar dan voor beboet, dan is dat niet cool. Dat hadden ze echt beter kunnen aanpakken. Daar moet echt nog eens naar gekeken worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton geeft Osaka applaus na vertrek op Roland Garros