Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton haalt uit naar Andretti en Stewart: Teleurstellend

Hamilton haalt uit naar Andretti en Stewart: Teleurstellend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zowel Andretti als Stewart zette onlangs een kanttekening bij de wijze waarop Hamilton ten strijde trekt tegen racisme en discriminatie in de autosport. “Ik heb veel respect voor Lewis, maar waarom moet hij nu ineens actievoerder zijn?”, zei Andretti vorige week tegen de Chileense krant El Mercurio . “Hij is altijd door iedereen geaccepteerd en iedereen heeft respect voor hem. Ik vind dit hele gebeuren maar pretentieus. Dat is hoe ik erover denk. En er wordt een probleem gecreëerd dat er niet is. Dat je met een zwarte auto gaat rijden… Ik weet niet wat je daarmee opschiet. Ik heb coureurs van verschillende achtergronden ontmoet en heb ze altijd met open armen ontvangen. In de autosport gaat het er niet om wat voor huidskleur je hebt, je moet je plek verdienen door goede resultaten te behalen. En dat is voor iedereen hetzelfde.”

Over het feit dat er niet meer donkere coureurs in de hoogste regionen van de autosport actief zijn, vertelde Andretti, die in 1978 wereldkampioen Formule 1 werd: “Ja, het klopt dat ze in de minderheid zijn, maar dat is niet omdat ze niet welkom zijn. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar er hebben al donkere coureurs in de IndyCar en NASCAR gereden en ze zijn altijd welkom geweest. Ik ben tot op de dag van vandaag zelfs nog met een aantal bevriend. Ik heb geen idee wat er op dit moment mis zou zijn [aan de autosport]. Ja, misschien is er niet zoveel diversiteit, maar dat komt niet doordat er sprake is van discriminatie. Dat is het punt.”

Sir Jackie Stewart kwam tijdens het tv-programma Good Morning Britain met woorden van gelijke strekking: “Ik denk dat Lewis een geweldig voorbeeld is voor heel veel mensen. Hij is erg uitgesproken over dit thema, maar volgens mij is het probleem niet zo groot als het lijkt.” De wereldkampioen van 1969, 1971 en 1973 had het vervolgens vooral over het personeel dat werkzaam is bij de teams toen hij zei: “Er is geen weerstand tegen verandering. Als iemand slim is en goed is in wat hij doet, dan zal […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton haalt uit naar Andretti en Stewart: Teleurstellend