Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton haalt uit naar Bottas: "Vervolgens dekte ik mijn deel van de baan af en dacht dat hij hetzelfde..."

Hamilton haalt uit naar Bottas: “Vervolgens dekte ik mijn deel van de baan af en dacht dat hij hetzelfde…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft uitgehaald naar Valtteri Bottas en Mercedes , nadat hij tijdens de Grand Prix van Mexico zijn rivaal Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel Formule 1 verder heeft zien weglopen in de stand om het kampioenschap. De Red Bull-coureur vertrok vanaf de derde plek, maar pakte in de eerste bocht al de leiding. Deze stond de Nederlander niet meer af en reed zo soeverein naar de overwinning. Lewis Hamilton daarentegen kwam in de slotfase nog onder druk te staan in de strijd om positie twee in de wedstrijd. Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, kwam wèl dichtbij, maar kon de Mercedes-coureur helaas niet meer voorbijsteken.

“Ik had het me anders voorgesteld, natuurlijk, op de manier dat Valtteri misschien een betere start had gehad en ik had geprobeerd om in zijn slipstream te komen, zodat hij mij meetrok naar voren”, reageerde Hamilton in een interview na de wedstrijd in Mexico Stad. “Maar het mag duidelijk zijn dat ik naast hem zat, wat goed was. En vervolgens dekte ik mijn deel van de baan af, om zeker te stellen dat niemand aan de binnenkant ernaast kon komen. Dus probeerde ik iedere Red Bull die ik kon zien, achter mij te houden.”

“Ik had verwacht dat Valtteri hetzelfde zou doen, maar het was duidelijk dat hij de deur openliet staan voor Max. En Max zat op de racelijn, dus deed hij een mega-job door in bocht één héél laat te remmen en omdat ik aan de binnenkant op het vuile baangedeelte zat, was er geen hoop meer voor mij.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton haalt uit naar Bottas: “Vervolgens dekte ik mijn deel van de baan af en dacht dat hij hetzelfde…”