Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton haalt uit naar Verstappen: "Hij hoeft niet zo agressief te racen"

Hamilton haalt uit naar Verstappen: “Hij hoeft niet zo agressief te racen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton kwam als eerste over de finish in Groot-Brittannië, nadat Max Verstappen in de eerste ronde crashte door een touche met de Brit. Ondanks een straf wist Hamilton toch nog te winnen. Na afloop stond hij Sky Sports te woord. “Het was een zware race, om zo op Charles te moeten jagen. Pfoe! Ik gaf alles en ik wist niet dat mijn banden het zouden houden. Ik was onder de indruk van Charles en Ferrari. Ik ben ook Valtteri Bottas heel dankbaar. Zonder zijn bijdrage had ik het niet gered.”

Maar natuurlijk moest hij het ook hebben over dat veelbesproken moment met Verstappen. Naar eigen zeggen was Hamilton boos na zijn crash met de Red Bull -coureur. Hij legt de schuld in ieder geval deels bij de Nederlander, die volgens hem veel te agressief racet. “Het was een rollercoaster van emoties, deze race. Ik had veel woede in me na de crash met Max.”

“Ik vind gewoon dat hij niet zo agressief moet zijn zoals hij is. In bocht zes botste hij al met zijn banden tegen de mijne. Prima hoor, want er zijn genoeg beelden van geweldige Formule 1-coureurs die in aanraking met elkaar komen. Het lijkt cool, maar ik probeerde hem gewoon ruimte te geven. Ik zat al een heel eind naast hem op weg naar bocht negen. Niemand koos eieren voor zijn geld, dus dit was het resultaat. Ik heb de straf geïncasseerd, maar het is nooit de schuld van slechts een persoon. Het is altijd een balans. Ik voel er nu niets meer bij, ik heb het gewoon in mijn race gestopt.”

Gevraagd of het zijn overwinning niet minder glans geeft nu zijn grootste concurrent uit voorzorg naar het ziekenhuis is vervoerd, zegt hij van niet. “Ik wist niet dat hij in het ziekenhuis was. Dit is natuurlijk absoluut niet hoe je wilt dat het gaat, maar nee, het neemt geen glans af van mijn overwinning. Dit is racen. Natuurlijk wil ik graag racen en wil ik graag dat we elkaar meer ruimte laten. Er is genoeg ruimte op het circuit voor ons beiden.”

Hamilton lijkt te zeggen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton haalt uit naar Verstappen: “Hij hoeft niet zo agressief te racen”