Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Het is het moeilijkste weekend dat ik heb gehad"

Hamilton: “Het is het moeilijkste weekend dat ik heb gehad”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft een van zijn beste prestaties ooit in de Formule 1 neergezet door de Grand Prix van Sao Paulo in Brazilië te winnen. De zevenvoudig wereldkampioen werkte zich vanaf de tiende plaats op de grid naar de overwinning na een fenomenaal duel met Max Verstappen .

Vóór zondag had niemand op Interlagos gewonnen vanaf de negende startplaats of lager. Hamilton is de eerste die daar wel in slaagt. “Wat een race, het team heeft doelgericht werk geleverd, Valtteri Bottas heeft het waanzinnig gedaan door zoveel mogelijk punten te pakken.” Op jacht naar Verstappen

Hamilton probeerde in rondje 48 Verstappen in te halen, maar dat lukte hem niet. Iets meer dan tien rondjes later bleek er voor de Nederlander geen houden meer aan te zijn. Hamilton heeft diep moeten gaan dit weekend op Interlagos. “Ik heb zo hard gepusht als ik kan, vanaf de laatste plaats [in de sprintrace] en dan nog een straf van vijf plaatsen. Het is het moeilijkste weekend dat ik heb gehad.”

Mijn vader herinnerde me eraan dat ik iets dergelijks al eerder had gedaan. Toen ik dit weekend begon, dacht ik niet dat we het gat zo dicht zouden rijden als vandaag. Het laat zien dat je nooit moet opgeven, stop nooit met vechten en dat is hoe ik dit weekend benaderd heb. Ik heb al lang niet meer gewonnen, dus het voelt als de eerste.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Het is het moeilijkste weekend dat ik heb gehad”