Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: Hetzelfde presteren als Michael, daar durfde ik niet eens aan te denken

Hamilton: Hetzelfde presteren als Michael, daar durfde ik niet eens aan te denken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door Arjan Schouten

Hij kreeg als aandenken een helm van zoon Mick Schumacher. Jean Todt sprak over een ‘historische dag voor Formule 1’. En podiumklanten Max Verstappen en Daniel Ricciardo staken uitgebreid de loftrompet over Lewis Hamilton, het feestvarken op de Nürburgring. Zo vaak wint de zesvoudig wereldkampioen, maar zijn 91ste zege was een heel bijzondere. Uitgerekend in Duitsland evenaarde hij het record van Michael Schumacher. ,,91. Dat getal is zo groots. Zo ongrijpbaar ver weg. Zelfs in mijn stoutste dromen heb ik daar vroeger niet aan gedacht om dat te evenaren”, bekende Hamilton, die Schumacher vroeger als idool en voorbeeld had. ,,Ik groeide op toen hij alles won. Hetzelfde presteren, daar dacht je niet eens aan. Dit is echt niet niks, besef ik me nu. Dit heeft nog wel wat tijd nodig, voor ik echt realiseer wat dit betekent. Maar ik begin nu wel beter te begrijpen hoe ongelofelijk knap die prestatie van Michael is geweest. Jaar na jaar, week na week blijven leveren en fit zijn. Michael is een legende.”

Als aandenken kreeg hij een helm van de Duitse grootmeester, uit de handen van zoon Mick, nu de leider in de Formule 2. ,,Prachtig. En ik had er al eentje van Michael, die kreeg ik na de race in Abu Dhabi in 2012. Toen heb ik een helm met hem geruild, als coureur de mooiste vorm van respect die je een ander kan geven. Dat ik er van de familie nu nog een krijg, is heel genereus.” Lewis Hamilton met de helm van Michael Schumacher. © AP © AP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: Hetzelfde presteren als Michael, daar durfde ik niet eens aan te denken