Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton hint naar laatste contract vóór Formule 1-pensioen

Hamilton hint naar laatste contract vóór Formule 1-pensioen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft aangegeven dat als hij niet meer kan winnen de Formule 1 en hij niet meer de motivatie heeft om alles te geven hij de sport vaarwel zegt. Het huidige contract van Hamilton loopt eind 2023 af als de Mercedes -coureur 38 jaar oud is.

“Als ik 38 ben zal ik op een punt komen waarop ik andere dingen wil gaan doen”, zo legt Hamilton uit ten overstaan van onder andere RacingNews365. “Het komt er op neer dat ik niks half wil doen. Ik zal dus niet op 70 of 80 procent van mijn kunnen door blijven gaan om maar door te blijven gaan. Er zijn mensen die dat wel kunnen, maar ik doe mee om te winnen.”

“Als ik ooit op het punt kom waarop ik ik voel dat ik me niet meer voor de volle 100 procent in wil zetten, dan is dat voor mij het moment om te stoppen. Ik zet er niet op in tot mijn veertigste door te blijven racen. Ik hoop dat er dan nieuwe, interessante uitdagingen op mijn pad komen. Maar hoe het ook gaat lopen, deze sport ga ik sowieso missen en met name het competitie-element.”

Statistisch gezien is Hamilton de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden. Hij pakte al 100 polepositions en 98 Grand Prix-overwinning sinds zijn F1-debuut in 2007. Dat gaat hem niet in de koude kleren zitten en zal hij naar eigen zeggen ook niet voor lief nemen.

“Toen we de 100ste poleposition pakte dacht ik ‘mijn hemel, wat volgt er nog?’ Ik word constant uitgedaagd, makkelijk wordt het nooit. We moeten constant blijven pushen en ons verbeteren. Het is echt een worsteling om de auto elk weekend opnieuw weer goed te krijgen, om steeds de banden opnieuw weer goed te begrijpen en om de aerodynamica juist te beoordelen.”

“Elk circuit is anders en elke bandencompound is anders op de verschillende circuits. Er komen bovendien jonge honden de sport in die het meteen goed doen. Nu hebben we ook Red Bull met een geweldig pakket en ook McLaren maakt goede stappen. Het zijn enerverende tijden.”

“Het veld heeft in lange tijd niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton hint naar laatste contract vóór Formule 1-pensioen