Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton hint naar vertrek: 'Geen garantie' voor 2021

Hamilton hint naar vertrek: ‘Geen garantie’ voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het behalen van zijn 93ste overwinning in de Formule 1 heeft Lewis Hamilton voor het eerst gehint naar een mogelijk vertrek uit de koningsklasse van de autosport. Hoewel het de verwachting is dat de Brit binnenkort zijn handtekening zet onder een nieuw Mercedes-contract, is het volgens de coureur zelf helemaal nog niet zo zeker.

Hamilton reed zondag op het circuit van Imola naar zijn negende overwinning van het seizoen, wat het team van Mercedes een recordbrekende zevende opeenvolgende constructeurstitel opleverde. Zelf is Hamilton ook hard op weg naar zijn zevende wereldtitel: over twee kan de Brit tijdens de Turkse Grand Prix op gelijke hoogte komen met het record van Michael Schumacher.

Zie ook Hamilton wint op Imola, Verstappen valt uit na klapband

Hamilton wil zich na het behalen van de wereldtitel pas gaan focussen op de onderhandelingen voor een nieuw Mercedes-contract, aangezien de huidige verbintenis aan het einde van dit seizoen ten einde loopt. De verwachting is dat de handtekening van de Brit slechts een formaliteit is, maar nu teambaas Toto Wolff lijkt na te denken over een andere rol binnen Mercedes heeft ook Hamilton voor het eerst zijn twijfels geuit. Contractverlening nog geen zekerheid

Gevraagd naar de toekomst van Wolff moest Hamilton lachen en antwoordde hij: “Ik weet niet eens of ik hier zelf nog wel ben volgend jaar, dus momenteel is dat niet echt een zorg voor mij”, aldus de Brit, die daarna de vraag kreeg of er daadwerkelijk een kans bestaat dat hij na dit seizoen de Formule 1 de rug toekeert. “Het is echt bizar, we zitten nu in november en Kerstmis is niet heel ver weg. Ik voel me geweldig. Ik voel me sterk en heb het gevoel dat ik nog maanden door kan gaan.”

“Maar je had het over Toto en over een houdbaarheidsdatum, dus er zijn wel een aantal zaken die in mijn gedachten spelen. Ik wil hier volgend jaar ook nog zijn, maar er is geen enkele garantie. Dat is zeker. Er zijn nog een hoop andere dingen waar ik enthousiast van word, dus de tijd zal het leren.”

Zie ook Mercedes […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton hint naar vertrek: ‘Geen garantie’ voor 2021