Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton houdt niet van mentale spelletjes: "Weet dat ik sterk en capabel genoeg ben"

Hamilton houdt niet van mentale spelletjes: “Weet dat ik sterk en capabel genoeg ben”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Lewis Hamilton heeft door de jaren heen ontzettend veel meegemaakt, waardoor hij mentaal ontzettend sterk is geworden. Juist daarom houdt de zevenvoudig wereldkampioen niet zo van mentale spelletjes.

De Mercedes -coureur ‚Äčis opgegroeid in het Britse dorpje Stevenage, wat zo’n 40 kilometer buiten Londen ligt. In tegenstelling tot veel andere Formule 1-coureurs is Hamilton echter niet opgegroeid in een rijk gezin, maar komt hij uit een normaal arbeidersgezin. De Brit was erg verlegen, had regelmatig te maken met pestkoppen én bleek later dyslexie te hebben. Toen hij zeven jaar oud was en zijn eerste kart kreeg van zijn vader, veranderde echter alles. “Ik had een kracht in me, waarvan ik niet eens wist dat ik die had”, vertelt hij tegenover Wired. “Door deze races, en het feit dat ik mijn ellebogen uit kon steken en op kon staan zonder gepest te worden, gaf me enorm veel kracht.”

Artikel gaat verder onder video Vader Anthony moest door de jaren heen enorm hard werken om de motorsport-carrière van Lewis te kunnen bekostigen en had op sommige momenten zelfs wel drie banen tegelijk. “Ik denk dat dat me heeft gemaakt tot de coureur die ik nu ben. De vaardigheid speelde ook een rol, maar het gaat vooral om die honger. Ik ben daar zo dankbaar voor. Als we toen niet zo geworsteld hadden, dan denk ik niet dat ik zo zou kunnen rijden als ik nu doe.” Mentale kracht

Door de jaren heen heeft Hamilton enorm veel mentale kracht gekregen. Veel coureurs en andere topsporters gaan geregeld bij een sportpsycholoog langs, maar Hamilton wil daar zelf niets van weten. “Ik hou niet van de gedachte dat iemand met mijn hoofd probeert te rotzooien, omdat ik sterk ben. Ik weet dat ik sterk en capabel genoeg ben”, benadrukt hij. “Ik heb het heel mijn leven al gedaan.” Wint Hamilton die achtste titel?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton houdt niet van mentale spelletjes: “Weet dat ik sterk en capabel genoeg ben”