Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: 'Ik ben bereid mijn carrière op te geven als het helpt'

Hamilton: ‘Ik ben bereid mijn carrière op te geven als het helpt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton behaalde in zijn Formule 1-loopbaan maar liefst zeven wereldtitels, maar is ondertussen ook met andere zaken bezig. Zo maakt hij zichzelf sterk voor diversiteit, waarvoor hij naar eigen zeggen veel over heeft.

De Britse rijder vindt het onbegrijpelijk dat in de huidige tijd nog zaken bestaan als racisme, waardoor hij in de media dan ook vaak aandacht vraagt voor het onderwerp. “Ik heb een punt bereikt waarop ik bereid ben mijn carrière op te geven als het helpt”, zo vertelt hij in gesprek met Suddeutsche Zeitung . “Bijvoorbeeld om een leven te redden. Of om de geesten van de bazen in de wereld te stimuleren veranderingen in gang te zetten die de mensen helpen.”

Hamilton beseft dat uitsluitend statements van beroemde mensen het probleem niet uit de wereld gaat helpen. Hij probeert zijn steentje daarom ook op andere manieren bij te dragen aan een positievere wereld. “Ik probeer niet iemand te zijn die alleen maar veel praat. Ik wil handelen en positieve ontwikkelingen stimuleren, maar ik ben Superman niet. Ik kan de wereld niet in mijn eentje redden.” Hamilton begint met gridstraf aan Grand Prix van Turkije

De coureur van Mercedes incasseert zondagmiddag een gridstraf van tien plaatsen voor het vervangen van zijn verbrandingsmotor. Hamilton liet tijdens de eerste dag van het raceweekend een uitstekende indruk achter door tweemaal de snelste tijd te rijden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: ‘Ik ben bereid mijn carrière op te geven als het helpt’