Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Ik hoorde dat Max in het ziekenhuis ligt en dat baart me zeker zorgen"

Hamilton: “Ik hoorde dat Max in het ziekenhuis ligt en dat baart me zeker zorgen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn zondag tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op hoge snelheid met elkaar in botsing gekomen. Hamilton kon doorrijden, maar de Nederlander vloog de muur in. De stewards achtten Hamilton in de fout en gaven de Brit een straf van tien seconden die hij tijdens zijn eerste pitstop uitzat.

Hamilton won de race, zijn eerste overwinning in meer dan twee maanden Formule 1 -actie, en kon zo het gat naar Verstappen in het wereldkampioenschap flink dichten. Zijn titelrivaal bezocht het ziekenhuis na de crash, en Hamilton gaf zijn bezorgdheid toe in de FIA persconferentie .

“Ik hoorde dat Max in het ziekenhuis ligt en dat baart me zeker zorgen. Niemand van ons wil ooit geblesseerd raken, dat is nooit mijn bedoeling, dus ik hoop echt dat hij OK is. Ik zal hem… Ik zal hem hierna nog even spreken om te checken of hij in orde is en of we nog een dag kunnen vechten”, zei Hamilton. De strijd gaat door

Hamilton probeert zijn achtste wereldkampioenschap te winnen, terwijl dit Verstappens eerste titelgevecht is. De 36-jarige Brit is het niet eens met de beslissing van de stewards, maar wil niet klagen. “Kijk, aan het eind van de dag heb ik de beelden niet echt gezien. Ik zag er een kort fragment van toen ik terugging naar de garage. Maar ik ga natuurlijk terug en heb tijd om erover na te denken. Ik denk niet dat ik me nu ergens voor hoef te verontschuldigen. We zijn daar aan het racen,” voegde Hamilton eraan toe.

“Er komen een hoop zware races aan en we moeten leren om een goede balans te vinden. Ik ben het niet eens met de stewards, maar ik neem mijn straf aan en ga verder met mijn werk. Ik ga er niet over zeuren. Iedereen zal een andere mening hebben. Het kan me niet echt schelen wat mensen denken, dus ik doe gewoon wat ik doe en ik ben echt dankbaar voor vandaag.” Verstappen’s voorsprong in het kampioenschap is teruggebracht tot acht. De strijd wordt eind juli hervat in Hongarije.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Ik hoorde dat Max in het ziekenhuis ligt en dat baart me zeker zorgen”