Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Ik kan altijd in een Ferrari rijden, maar niet in dé Ferrari"

Hamilton: “Ik kan altijd in een Ferrari rijden, maar niet in dé Ferrari”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Liefst 100 Grand Prix-overwinningen staan er achter de naam van Lewis Hamilton . Het overgrote merendeel daarvan boekte hij met Mercedes , het kleinere deel met McLaren. Ferrari ontbreekt als team op zijn cv, dat terwijl de geruchten daarover eens in de zoveel tijd de kop op staken en de lokroep van de Italiaanse fans naar eigen zeggen vaak en luid klonk.

“Het is best raar om te denken dat ik nooit voor Ferrari zal hebben gereden”, geeft Hamilton toe in gesprek met Sky Sports Italia . “De Ferrari-fans riepen op Monza ook altijd ‘kom naar Ferrari!’. Ik heb zelf een aantal Ferrari’s in mijn bezit, dus ik kan Ferrari rijden wanneer ik maar wil, alleen niet in dé Ferrari.”

Het is volgens Hamilton niet zo dat hij er bewust voor heeft gekozen nooit voor Ferrari te rijden in de Formule 1: “Het is voor iedere coureur een droom om uit te komen voor Ferrari, maar voor mij heeft het nooit zo mogen zijn en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom niet.”

En als je niet voor Ferrari kan uitkomen, dan zit er niets anders op dan ze te verslaan: “Ik wens Ferrari het allerbeste toe, maar ik zal nog even proberen ze van wereldtitels af te houden”, lacht Hamilton, die aangeeft nog niet te weten hoe lang hij de Formule 1-grid nog met Ferrari zal delen.

“Ik heb al vaker nagedacht over het einde van mijn carrière, maar dat gaat met vlagen. In de laatste vijf jaar echter heb ik er wel vaker over nagedacht. Ik weet dan vaak niet of ik nog lang hiermee door wil gaan, wetende hoe hard je moet trainen en je feitelijk voor de F1 moet leven. Maar uiteindelijk voel ik me bevoorrecht dat ik dit mag doen ik ben nog altijd bereid er alles uit te halen.”

Die honger naar succes is en blijft zijn drijfveer: “Kijk je naar je totale leven, dan duurt de tijd in de F1 niet eens zo heel lang, dus je hebt later nog altijd tijd over voor andere dingen. Pas als ik merk dat ik langzamer word, ik niet meer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Ik kan altijd in een Ferrari rijden, maar niet in dé Ferrari”