Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton in gesprek met Mercedes en wil graag verder met Bottas

Hamilton in gesprek met Mercedes en wil graag verder met Bottas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen de onderhandelingen geopend met Mercedes over een nieuw contract. “We zijn begonnen met de discussies”, liet de 36-jarige Brit weten in de aanloop naar de Grand Prix van Stiermarken zondag op de Red Bull Ring in Spielberg. “Er valt nog niet veel over te zeggen. Maar de zaken zien er positief uit.”

Hamilton verlengde pas in februari zijn contract bij Mercedes voor 1 jaar. Teambaas Toto Wolff liet destijds weten dat het de bedoeling zou zijn om voor de periode na 2021 sneller tot een akkoord te komen.

Hamilton, achter Max Verstappen momenteel tweede in de WK-stand, maakte zich in Spielberg sterk voor een langere samenwerking met collega Valtteri Bottas. De Fin is tot dusver met Mercedes bezig aan een teleurstellend seizoen en staat vijfde in het klassement. Zijn contract loopt eveneens eind dit jaar af.

“Valtteri is mijn teamgenoot en we hebben beiden onze hoogte- en dieptepunten gehad in onze carrières”, betoogde Hamilton. “Wat mij betreft is hij een fantastische ploeggenoot. Ik zie geen noodzaak om daarin een wijziging aan te brengen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton in gesprek met Mercedes en wil graag verder met Bottas