Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton in staat om aankomend weekend een oud F1-record te evenaren

Hamilton in staat om aankomend weekend een oud F1-record te evenaren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton is in staat een Formule 1-record te breken die al sinds 1993 onaangetast is. Het record betreft het meeste overwinningen achter elkaar op één bepaald circuit. Dit record is momenteel in handen van de legende Ayrton Senna ; de Braziliaan won van 1989 tot en met 1993 achter elkaar op de straten van Monte Carlo.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is aankomend weekend in staat om dit record te evenaren. Sinds 2017 heeft alleen hij weten te winnen op Circuit de Barcelona-Catalunya. Indien hij wint, zal hij op vijf op rij staan.

Hamilton had al een keer eerder vier op rij, namelijk in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten. Echter, hij wist op beide van deze circuits na vier overwinningen niet nog een keer te winnen. Ook Michael Schumacher , Jim Clark en Juan Manuel Fangio wisten op bepaalde circuits vier keer op rij te winnen. Naast vijf keer op rij Monaco wist Ayrton Senna ook in België vier keer op rij te winnen.

Volgens Max Verstappen zal de race in Barcelona pas écht uitmaken welk team er nou het meeste vooruitgang heeft weten te boeken aan het begin van het 2021-seizoen. In Bahrein en Imola leek de RB16B de snelste wagen, maar in Portugal kon de Nederlander niks doen aan de dominante race pace van Lewis Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton in staat om aankomend weekend een oud F1-record te evenaren