Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton is passie voor de sport nog niet kwijt: ‘Ik ben geboren om te racen’

Hamilton is passie voor de sport nog niet kwijt: ‘Ik ben geboren om te racen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes werd wellicht wat ondergesneeuwd door de dominante overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk, maar blijft groot nieuws. De zevenvoudig wereldkampioen besloot nog twee extra jaren actief te willen blijven in de Formule 1. Ironisch genoeg is het feit dat hij nu verliest juist de reden dat Hamilton door wil.

De afgelopen vier jaar leek Hamilton onverslaanbaar in zijn Mercedes. Sinds het vertrek van Nico Rosberg in 2016 reeg de Brit vier wereldkampioenschappen aan elkaar. Na negen races in 2021 volgt hij Verstappen in het wereldkampioenschap echter op 32 punten. Een vijfde achtereenvolgende titel is niet langer vanzelfsprekend en dat is exact waarom hij blijft.

Lees ook : Brawn: ‘De titel is nog steeds haalbaar voor Hamilton en Mercedes’

“De start van dit seizoen, toen de auto’s ongeveer even goed waren, was een van de meest enerverende tijden die ik hier heb gehad”, zegt Hamilton tegen The Race . “Ik hoopte eerlijk gezegd dat dat het hele jaar zo door zou gaan, maar ze hebben een enorme stap gemaakt.” De spannende strijd met Verstappen heeft zijn liefde voor de sport nieuw leven ingeblazen. “Ik merkte dat ik meteen aan racen dacht zodra ik wakker werd, dus ik wilde ermee doorgaan.” (Photo by Sam Bloxham / LAT Images) Volgens Hamilton is het echter niet alleen de uitdaging van Verstappen die hem extra motiveert. “Je hebt jonge jongens die het geweldig doen, Red Bull die dit jaar een geweldige auto heeft en McLaren heeft heel veel vooruitgang geboekt. Ik ben zo blij voor hen”, zegt de wereldkampioen. “Het is spannend. Het heeft waarschijnlijk nog nooit zo dicht op elkaar gezeten. Ik kijk uit naar volgend jaar zal zijn en hoop dat het dan nog steeds zo is.”

Lees ook : Ericsson: ‘In de Formule 1 ben je wat egoïstischer’

De nieuwe uitdaging heeft Hamilton niet alleen meer liefde voor de sport doen ervaren. “Deze strijd heeft me dichter bij het team en de engineers gebracht. “, vertelt hij. “Ik werk graag met dit team. Ik voel me voortdurend uitgedaagd en ik denk dat we dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton is passie voor de sport nog niet kwijt: ‘Ik ben geboren om te racen’