Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton knielt ook dit jaar voorafgaand aan elke Formule 1 GP

Hamilton knielt ook dit jaar voorafgaand aan elke Formule 1 GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig jaar startte de Formule 1 de campagne WeRaceAsOne, waarbij aandacht werd gevraagd voor gelijkheid en diversiteit. Als deel daarvan was er vorig jaar voorafgaand aan elke race een moment waarop alle coureurs zich aan de voorkant van de grid verzamelen en een statement maakten tegen racisme. Lewis Hamilton knielde daarbij, net als sommige van zijn collega’s. Andere coureurs knielden niet, maar droegen wel T-shirts met de tekst ‘end racism’.

Dit jaar zal er voor de races wederom zo’n moment zijn, maar deze staat niet alleen meer in het teken van de strijd tegen racisme. Het WeRaceAsOne-initiatief staat namelijk voor nog veel meer: tegen racisme en voor meer diversiteit en gelijkheid, maar ook duurzaamheid. Voorafgaand aan de races zal er hier dus bij stil worden gestaan. Daarbij mogen de coureurs zelf weten of ze een specifiek gebaar maken, zoals bijvoorbeeld het knielen.

De Brit gaat daar in 2021 in ieder geval mee verder, zo vertelt hij in Bahrein tegenover onder meer RacingNews365 . “Ik ben van plan om te blijven knielen, want ik denk dat het belangrijk is dat jonge kinderen het zien. Als ze dat zien, zullen ze hun ouders of leerkrachten ernaar vragen. ‘Waarom doen ze dat, waarom knielen ze’? Het zorgt voor een oncomfortabel gesprek en het betekent dat ouders zich moeten inlezen en dat de kinderen er van leren.”

Want volgens de zevenvoudig wereldkampioen is de strijd nog niet klaar. “Het is een strijd die nog niet gewonnen is. Het is een strijd die nog lang door zal gaan, dat weet ik zeker. Maar ik denk dat we ons in een periode bevinden waar het gezond is om in discussie te gaan”, aldus Hamilton, die het belangrijk vindt om door te gaan waar hij vorig jaar was gebleven.

“Aan de ene kant voelde het op persoonlijk vlak alsof ik de zwarte community liet weten dat ik ze begreep, dat ik met hen stond, dat was belangrijk voor mij. Er zijn zoveel dingen in de wereld die aangepakt moeten worden, maar ik kan niet alles oplossen. Ik wil natuurlijk wel helpen. We hebben een geweldig platform en het is geweldig […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton knielt ook dit jaar voorafgaand aan elke Formule 1 GP