Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: 'Koste wat kost crash met Verstappen vermijden'

Hamilton: ‘Koste wat kost crash met Verstappen vermijden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Mercedes AMG Petronas F1 Lewis Hamilton wil herinnerd worden als een eerlijke en fatsoenlijke coureur die zijn wereldtitels heeft veroverd door “snelheid, hard werken en vastberadenheid”.

Dat zei de Brit in een interview met diverse media.

Op de hoede zijn
Het betekent dat hij in zijn tweestrijd met de doorgaans wat agressiever rijdende Max Verstappen meer dan ooit op zijn hoede is. “Je moet koste wat kost een aanrijding vermijden, ook al moet je dan soms buiten de baan. Als je koppig bent en voet bij stuk houdt, dan crash je”, aldus de 36-jarige coureur van Mercedes, die met Verstappen vecht om de wereldtitel in de Formule 1.

Met nog twee races te gaan heeft de Limburger een krappe voorsprong van acht punten.

Crash
“Ik denk dat ik in de meeste gevallen heel netjes ben geweest”, zegt hij over zijn duels met Verstappen. Tot twee keer toe kwamen de coureurs echt met elkaar in botsing, op Silverstone en Monza. In veel andere gevallen koos Hamilton naar eigen zeggen ervoor in te houden omdat Verstappen hem anders van de baan had gereden. “Je moet soms de slimste zijn en dat kost je dan punten, maar dat is dan maar zo. Ik voel me niet te groot om soms mijn verlies te nemen. Ik vecht dan een ander keer weer terug.”

Afbijten
Het heeft met opvoeding te maken, meent Hamilton. “Ik werd als kind gepest, zowel op school als op het circuit, en mijn vader leerde me van me af te bijten op het circuit. Op de nette manier, niet door te crashen of een ander eraf te rijden. Als je zo wint, kan niemand ontkennen dat je de beste bent.”

‘Max wordt beter als hij ouder wordt’
Leeftijd en ervaring spelen ook een rol in zijn bedachtzame aanpak. “Ik ben 36 en doe dit al heel lang. Het is niet de eerste keer dat ik tegen een coureur race die in bepaalde opzichten goed en slecht is, maar ik kan daar nu veel beter mee omgaan dan toen ik zelf een jaar of 24, 25 was. Toen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: ‘Koste wat kost crash met Verstappen vermijden’