Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton legt uit waarom opmerking richting Pérez niet gezien moet worden als gebrek aan respect

Hamilton legt uit waarom opmerking richting Pérez niet gezien moet worden als gebrek aan respect

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 zei zondag na de Grote Prijs van Mexico dat Bottas bij de start “de deur liet openstaan” voor Max Verstappen. De Nederlander passeerde beide Mercedessen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning in Mexico-Stad.

,,We hebben allemaal wel eens een slechte dag”, schrijft Hamilton op Instagram bij een foto van de start. ,,We leven en we leren. Ik zei dat vb (Valtteri Bottas) de deur open liet en natuurlijk komen mensen dan met kritiek. We zijn een team, we winnen en verliezen als een team. Er is niet één persoon verantwoordelijk voor winst of verlies, we doen het samen, goed of slecht. Je kan ons dan verslaan, maar je kan ons niet breken. Op naar de volgende, Valtteri. We blijven pushen bro.”

Bottas vertrok in Mexico van poleposition, met Hamilton naast zich en Verstappen achter zich. De Fin liet bij de start ruimte aan de linkerkant, waarvan Verstappen gretig gebruik maakte. De Red Bull-coureur remde laat, dook als eerste de eerste bocht in en reed daarna soeverein naar de zege. Bottas spinde in bocht 1 en eindigde roemloos als vijftiende, buiten de punten.

Hamilton kwam ook nog terug op de opmerking dat het feit dat zelfs Sergio Pérez hem kon bedreigen, een bewijs was voor de snelheid van Red Bull. Door veel mensen werd dat gezien als een gebrek aan respect richting de Mexicaan, die knap derde werd op zijn thuiscircuit. ,,Mensen moeten dat niet verkeerd begrijpen. Ik heb veel respect voor Sergio en hij doet het geweldig in zijn nieuwe team.”

,,Met mijn opmerking wilde ik alleen maar duidelijk maken dat het in Mexico door de ijle lucht heel moeilijk is om een andere auto te volgen. Daarom zijn er ook zo weinig inhaalacties. Desondanks was hij in staat om heel dichtbij te komen, wat aantoont hoeveel downforce de auto van Red Bull heeft. Klasse van Sergio dat hij de strijd netjes voerde.”

Hamilton wist Pérez net achter zich te houden en finishte achter Verstappen als tweede. De Nederlander heeft in het WK-klassement nu 19 punten voorsprong op Hamilton, met nog vier grands […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton legt uit waarom opmerking richting Pérez niet gezien moet worden als gebrek aan respect