Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton moet concurreren met Russell: ‘Hij zal het zwaarder krijgen’

Hamilton moet concurreren met Russell: ‘Hij zal het zwaarder krijgen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton boekte zondagmiddag tijdens de Grand Prix van Rusland zijn honderdste overwinning in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen komt daarmee in een prachtig rijtje te staan met grote coureurs. Met de verlenging van zijn contract lijkt bovendien nog geen einde te komen aan de indrukwekkende reeks.

De Britse rijder lijkt nog altijd niet gewend te zijn aan de overwinningen die hij in de Formule 1 behaalde. Hamilton was zondagmiddag namelijk als een kind zo blij toen hij als eerste over de finishlijn kwam. “Het is een unieke prestatie van hem”, stelt Jeroen Bleekemolen in gesprek met GPblog . “Het is een aantal waarvoor je uitsluitend je petje moet afnemen. Natuurlijk is het zo dat Hamilton de afgelopen jaren vaak in de beste auto zat, maar je moet het uiteindelijk wel maar doen. Hij blijft maar winnen en dat is meer dan knap.”

Hamilton boekte de afgelopen jaren prachtige overwinningen waarin hij een mooi staaltje racen liet zien. “Wanneer ik aan hem denk, dan komen vooral de momenten in mijn hoofd waarbij hij in de regen een overwinning boekte. Daar liggen natuurlijk zijn kwaliteiten. Het zijn simpelweg teveel overwinningen om op te noemen. Hopelijk voor Hamilton komen daar de komende jaren nog een flink aantal bij.” Toekomst van Hamilton met Russell

Na dit seizoen neemt Mercedes afscheid van Valtteri Bottas die de afgelopen jaren veel kritiek kreeg op zijn prestaties. Waar de Finse rijder naar Alfa Romeo vertrekt, haalt de Duitse renstal George Russell naar het team. De landgenoot van Hamilton moet het niveau van het team verder omhoog brengen. “Hamilton zal zich door Russell zeker niet van de wijs laten brengen. Daarvoor is hij simpelweg te ervaren. Hij zal het echter wel wat zwaarder krijgen en er zal extra spanning komen.”

De aankomende twee jaar staat Hamilton nog onder contract bij Mercedes, waarna de coureur verder zal kijken. Het is de vraag wat de rijder dan gaat beslissen. “Ik zie Hamilton persoonlijk niet snel naar een ander team vertrekken. Hij heeft natuurlijk voldoende andere activiteiten in het leven, waardoor hij dan mogelijk kiest om uit de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton moet concurreren met Russell: ‘Hij zal het zwaarder krijgen’