Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton na botsing met Verstappen én straf toch wéér de winnaar op Silverstone

Hamilton na botsing met Verstappen én straf toch wéér de winnaar op Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© REUTERS Door Marijn Abbenhuijs

Het had een mooi gevecht tussen de twee favorieten om de wereldtitel moeten worden. Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden dit weekeinde immers al twee keer het uiterste van elkaar gevraagd. De kwalificatie en de sprintrace op Silverstone, allebei de onderdelen leken een voorbode te zijn voor een spannende Grand Prix van Groot-Brittannië.

En de eerste minuten waren dat ook. Nadat Hamilton vanaf P2 beduidend beter vertrok dan Verstappen van poleposition, lag de leidende positie van de Nederlander meteen onder druk. Hij moest in de openingsronde in elke bocht een aanval van zijn Britse rivaal afslaan. Verstappen kwam er aanvankelijk zonder kleerscheuren vanaf. © REUTERS Maar halverwege de eerste ronde ging het gigantisch mis in Copse Corner. Toen Hamilton Verstappen aan de binnenkant probeerde in te halen, raakte de Brit met zijn linkervoorwiel het rechter achterwiel van de Nederlander. Daardoor vloog de Red Bull van Verstappen op hoge snelheid uit de bocht en crashte hard in de bandenmuur. Het was de zwaarste crash uit zijn Formule 1-carrière. Het zorgde ervoor dat hij, enigszins wankel, de ambulance inliep en even later voor een CT-scan naar het ziekenhuis moest.

Het zorgde ook voor boosheid binnen zijn team, waarin ze Hamilton het incident zwaar aanrekenden. Red Bull-topman Helmut Marko noemde de manier waarom de Brit de bocht nam ‘roekeloos en gevaarlijk’. De FIA wees hem ook als verantwoordelijke aan en gaf hem een straf van tien seconden.

Hamilton kon daardoor blijven strijden om zijn achtste zege op Silverstone, maar moeilijk werd dat wel. Ferrari-coureur Charles Leclerc had de koppositie overgenomen tijdens het incident met Verstappen en begon vooraan toen de race, zonder de Nederlander, opnieuw werd gestart.

Nadat Hamilton tijdens zijn pitstop de tien strafseconden had uitgezeten, duurde het tot de laatste ronden van de grand prix tot de Brit de koppositie écht kon aanvallen. Dat deed hij in de vijftigste ronde van de race. En met succes. Leclerc leek hem van zich af te kunnen houden, maar moest Hamilton door een moment van overstuur toch voor laten gaan.

Bekijk hoe Hamilton alsnog Leclerc wist in te halen

Zo kwam er […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton na botsing met Verstappen én straf toch wéér de winnaar op Silverstone