Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton niet te vergelijken met andere F1-grootheden: 'De tijden veranderen'

Hamilton niet te vergelijken met andere F1-grootheden: ‘De tijden veranderen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton behoort met zeven wereldtitels tot de beste allertijden in de Formule 1 , maar de beste aanwijzen is volgens Mika Hakkinen niet makkelijk. Ook blikt de Fin vooruit om de kampioenschapsstrijd tussen Hamilton en Max Verstappen . Hamilton de beste ooit?

Met zeven wereldtitels op zak, staat Hamilton samen met Michael Schumacher aan de top van de Formule 1. Alleen die twee coureurs kregen het voor elkaar om zoveel wereldtitels te veroveren, maar dat zegt nog niet per se dat het ook de beste coureurs zijn. Volgens Mika Hakkinen is het namelijk heel moeilijk om die tijden te vergelijken.

‘’Je hebt in de Formule 1 altijd een periode waarin er één ster is die heel goed presteert, en dan komt de volgende. Die verschillende tijden en coureurs met elkaar vergelijken is heel moeilijk, omdat de tijden ook veranderen. Wat ik wel kan zeggen, is dat Hamilton de tijd die hij heeft gehad in de Formule 1 optimaal heeft gebruikt’’, zegt Hakkinen in een video van Sky Sports . Verstappen aast op de kroon

Ondertussen gaat Hamilton wel richting het einde van zijn carrière en zijn er jonge honden die maar wat graag de kroon van Lewis over willen nemen. Max Verstappen zit er op dit moment het dichtst bij, maar Hakkinen kijkt ook naar Valtteri Bottas en Charles Leclerc voor de toekomst van de Formule 1.

‘’Het zit heel dichtbij elkaar. Je hebt Lewis, Verstappen en ook Valtteri is daar. Het is nog erg vroeg in het seizoen. Er gaat nog zoveel gebeuren. Verstappen krijgt steeds meer ervaring en ook Leclerc is een geweldige coureur. Je hebt een mix van coureurs, dus je weet nog niet hoe het gaat lopen, maar het gaat in ieder geval heel spannend worden’’, besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton niet te vergelijken met andere F1-grootheden: ‘De tijden veranderen’