Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton ondanks extreme voorzorgsmaatregelen toch besmet geraakt

Hamilton ondanks extreme voorzorgsmaatregelen toch besmet geraakt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Hoe kan Lewis Hamilton toch besmet zijn geraakt met het coronavirus? Dat is een vraag die iedereen zichzelf nu stelt, aangezien de Brit juist tot in de extremen ging wat betreft voorzorgsmaatregelen. Hoe het gebeurd is, is nog niet bekend, maar aan zijn inzet zal het niet liggen.

Hamilton heeft zich vanaf het begin van de coronacrisis al meerdere malen uitgesproken over hoe voorzichtig iedereen moet zijn in verband met het virus. Hij deelde zelfs een video op sociale media om te laten zien hoe je op de juiste manier je handen moet wassen. Komend weekend zal dan ook de allereerste keer zijn in de Formule 1-carrière van de zevenvoudig wereldkampioen dat hij niet kan deelnemen aan een Grand Prix. De situatie zorgt voor veel vraagtekens, aangezien de Brit juist enorm voorzichtig is. Hij kwam met vrijwel niemand in contact en verbleef zelfs niet in hotels tijdens raceweekenden. Hoe Hamilton dus zijn besmetting heeft opgelopen, blijft een raadsel.

Artikel gaat verder onder video De coureur uit Stevenage verbleef tijdens raceweekenden in zijn motorhome, in plaats van te slapen in hotels. Daarnaast had hij nauwelijks contact met teamleden, alles gebeurde via Zoom. Een tijdje geleden zei Toto Wolff al dat zowel Hamilton als Valtteri Bottas als heuse kluizenaars moesten leven, omdat een besmetting funest zou zijn. Nu het kampioenschap al volledig bepaald is, is de druk wel van de ketel, maar alsnog is de besmetting natuurlijk erg vervelend voor Mercedes en Hamilton.

Doordat alles gesloten is vanwege de coronacrisis en er geen evenementen kunnen plaatsvinden, hoefde de Brit buiten de raceweekenden om nergens heen. Dat was voor hem ook wel een welkome afwisseling, al bracht het ook de nodige uitdagingen met zich mee. “Ik heb dat nog nooit gehad dat ik een week na de race op dezelfde plek ben en het is op veel manieren goed geweest, maar ook vrij uitdagend. Maar ik weet dat veel mensen wereldwijd hetzelfde meemaken. Ik kon me op veel verschillende dingen focussen. Ik heb geleerd om me goed te voelen in m’n eentje en ik heb vrede gevonden en ik ben gelukkig,” zo […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton ondanks extreme voorzorgsmaatregelen toch besmet geraakt