Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton 'ongelofelijk trots' op activistische Vettel: "Toekomst van zijn kinderen en de planeet"

Hamilton ‘ongelofelijk trots’ op activistische Vettel: “Toekomst van zijn kinderen en de planeet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Activisme Vettel Sebastian Vettel laat zich als ervaren coureur zijnde steeds vaker en vaker kritisch uit over verschillende aspecten van het beleid dat bijvoorbeeld de Formule 1 voert, en dan met name over het milieu. Lewis Hamilton , ook niet vies van activistische praatjes, is trots op zijn collega.

Vettel laat zich steeds vaker kritisch horen in de media over verschillende zaken die met de Formule 1 te maken hebben. Onlangs uitte hij bijvoorbeeld kritiek op de bomvolle kalender van 2022, hij zette zijn vraagtekens bij de moraal van de koningsklasse tijdens het aannemen van races in landen als Qatar en daarnaast laat hij zich met enige regelmaat dus uit over milieugerelateerde zaken als schonere motoren. Toekomst van de planeet

Hamilton, ook ervaren coureur, is dat ook opgevallen en hij is blij dat Vettel zich net als hij bezighoudt met zulk soort belangrijke zaken. “Ik ben ongelofelijk trots op Sebastian voor het doen van dit soort dingen. Hij heeft ontdekt waar hij gepassioneerd over is en hij praat erover. De oudere generatie ontwikkelt vanzelf meer empathie. Hij heeft een familie en denkt aan de toekomst van zijn kinderen en de planeet”, ziet de zevenvoudig wereldkampioen bij zijn twee jaar jongere collega. Samenwerking

Hamilton vervolgt zijn lofzang. “Hij probeert duidelijk om zichzelf als een rolmodel te ontwikkelen voor jongere generaties die hem supporten. We spreken vaak samen over dit soort onderwerpen”, zegt hij. Ondanks dat zijn er nog geen concrete plannen tot samenwerking tussen de twee wereldkampioenen. “We hebben geen plannen voor samenwerking in de toekomst, maar als er een specifiek iets gebeurt tijdens een weekend praten we erover en supporten we elkaar.” Vind jij dat de Formule 1 meer moet doen voor het milieu?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton ‘ongelofelijk trots’ op activistische Vettel: “Toekomst van zijn kinderen en de planeet”