Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton opgeroepen zich uit te spreken over F1 in Saoedi-Arabië

Hamilton opgeroepen zich uit te spreken over F1 in Saoedi-Arabië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 Lewis Hamilton was tijdens het 2020-seizoen de motor achter de ‘End Racism’ campagne van de Formule 1 en uitgesproken voorstander en activist van de Black Lives Matter beweging. Vorig jaar sprak de Brit zich nog uit over de slachtoffers van de martelingen die gevangenen ondervonden in Bahrein. Verschillende organisaties zoals Alliance for Global Justice en Americans for Democracy hebben contact gezocht met Hamilton en hem een verzoek gestuurd om zich uit te spreken tegen het Saoedische regime.

In de brief die door ruim 45 organisaties is ondertekend spreken ze over de behandeling van mensen die opkomen voor vrouwenrechten en over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggie die in oktober 2019 op brute wijze is vermoord in het Saoedische consulaat in Turkije. Ze schetsen ook een beeld van hoe de Saoedi’s oorlog voeren tegen Jemen.

“Als organisaties die ernstig bezorgd zijn over de mensenrechtenschendingen die plaats vinden in Saoedi-Arabië, vragen wij u uw deelname aan de komende race die in 2021 in Saoedi-Arabië wordt georganiseerd, te heroverwegen”, luidt de brief. “Als dit niet mogelijk is vanwege eerdere toezeggingen, vragen we je een verklaring af te leggen tijdens deze race.”

De FOM het bestuurlijke orgaan van de Formule 1 organisatie maakte eind vorig jaar bekend dat ze in 2021 een race zouden gaan organiseren in Saoedi-Arabië. Op het moment dat dit bekend werd gemaakt werd Lewis Hamilton onder druk gezet om commentaar te geven over deze ontwikkeling. In zijn commentaar gaf hij toe dat hij meer moest weten over de schendingen van mensenrechten van Saoedi-Arabië voordat hij er iets zinnigs over zou kunnen zeggen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton opgeroepen zich uit te spreken over F1 in Saoedi-Arabië