Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton over clash met Verstappen: "Ik zou het precies op dezelfde manier nog eens doen"

Hamilton over clash met Verstappen: “Ik zou het precies op dezelfde manier nog eens doen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton tikte Max Verstappen van de baan af op Silverstone. Hij kreeg een straf en werd aangewezen als hoofdschuldige, maar toch zou hij het de volgende keer precies zo doen, vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 als hij er in Hongarije naar wordt gevraagd.

“Wat betreft de inhaalactie, ik zou het precies op dezelfde manier doen als de vorige keer. Ik heb er naar gekeken, ik heb de situatie met al mijn ervaring geanalyseerd, en mijn ervaring weegt natuurlijk zwaar mee. Ik zou er niets aan veranderen”, concludeert de zevenvoudig kampioen, die in zijn geheel niets zal veranderen aan zijn manier van racen.

“Nee, ik ga niets veranderen. Ik blijf doen wat ik doen. Ik race al heel lang, ik heb al tegen heel veel verschillende karakters gestreden. Wat ik iedereen altijd ontmoedig, is om aan jezelf te twijfelen. Je kan altijd leren van de ervaringen en de obstakels die we overwinnen, maar ik zal hard blijven racen en alles geven. We vechten om een titel.”

En dat gevecht gaat dit weekend al verder. In Hongarije acht Hamilton dat Verstappen de favoriet is, maar als Mercedes het onderste uit de kan weet te halen, is alles mogelijk. “In Hongarije ga ik altijd goed. Het is een heerlijk circuit, ik wou dat men dat thuis ook kon voelen. Ik geniet er hier altijd van.”

“Dit jaar wordt het wel lastig. Red Bull is namelijk snel en ik denk nog steeds dat ze iets op ons voor liggen. Dat zullen we dit weekend wel gaan zien, maar als we het absolute uiterste uit de wagen kunnen persen, dan kunnen we heel dichtbij ze zitten”, aldus de Mercedes-coureur. ‘Verstappen krijgt er in de Formule 1 snel een Nederlandse coureur bij’

Afgelopen weken ging het veelal over Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar er zijn meer coureurs die aandacht verdienen. Want krijgen we binnenkort nu een tweede Nederlandse Formule 1-coureur, of toch niet? Het podcast-panel bespreekt dit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton over clash met Verstappen: “Ik zou het precies op dezelfde manier nog eens doen”