Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton over contract bij Mercedes: ‘Ik wil eerst de wereldtitel binnenhalen’

Hamilton over contract bij Mercedes: ‘Ik wil eerst de wereldtitel binnenhalen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

,,Ik heb nog geen beslissing genomen. We leven in een onzekere tijd, er spelen veel factoren een rol”, aldus de 35-jarige Hamilton, die afstevent op zijn zevende wereldtitel en dit weekeinde in de Grote Prijs van Portugal zijn 92ste grand prix kan winnen, waarmee hij Michael Schumacher passeert als recordhouder. Verstappen: ‘Belangrijk dat wij blijven leren van onze auto’

Na Hamilton stapt ook Rosberg in Extreme-E: ‘Mijn carrière gewijd aan duurzame technologieën’

Het valt Hamilton zwaar te onderhandelen met Mercedes, dat hard is geraakt door de coronapandemie. Ook twijfelt hij of hij nog wel een driejarige deal wil sluiten. ,,Of ik zo lang wil doorgaan is ook een vraag en zo zijn er meer vragen. We gaan in 2022 met de Formule 1 ook een nieuw tijdperk in, dus hoe de auto’s er dan uit komen te zien speelt ook mee. Ik snap dat ik op een bepaald moment met Mercedes om de tafel moet, want met andere teams onderhandel ik niet. Maar het heeft geen prioriteit op dit moment; ik wil eerst de titel binnenhalen.”

Hamilton werd in 2014, 2015, 2017, 2018 en 2019 al wereldkampioen namens Mercedes. In 2016 ging de titel naar zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, die vervolgens wel meteen stopte. Voor het tijdperk-Mercedes werd Sebastian Vettel vier keer op rij wereldkampioen namens Red Bull. © AP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton over contract bij Mercedes: ‘Ik wil eerst de wereldtitel binnenhalen’