Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton over GP in Mexico: Red Bull gaat hier héél erg rap zijn

Hamilton over GP in Mexico: Red Bull gaat hier héél erg rap zijn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton begroet een jonge fan. © REUTERS ,,Dit is absoluut een Red Bull-baantje. Oké, wij wonnen de laatste keer, maar dat kwam toch vooral omdat Max een foutje maakte”, gaf de zevenvoudig wereldkampioen toe op de mediadag. ,,De vorige keer hadden ze bij Red Bull Racing heel het jaar minder vermogen en nog konden ze met ons knokken hier. Nu hebben ze heel het jaar al de overhand qua vermogen, dus ze gaan hier natuurlijk héél erg rap zijn.”

In de ijle lucht op 2240 meter hoogte wacht Hamilton een pittige klus, na zijn verlies in Austin. Hij moet een gat van 12 punten in de titelstrijd zien te dichten. ,,Red Bull staat er in deze fase van het WK een tikje beter voor, ook omdat wij sinds de race op Silverstone geen grote upgrades aan de wagen meer hebben gebracht en zij wel”, gelooft Hamilton. ,,Maar dat betekent niet dat we niet weer sterk kunnen zijn in dit weekend. Het betekent vooral dat we alles eruit moeten zien te persen, dat we niks meer mogen laten liggen.”

Naast de strijd op het asfalt kan ook de pandemie de titelstrijd nog steeds gaan sturen. Hamilton weet het zelf maar al te goed, eind vorig jaar miste hij nog een race in Bahrein na een positieve test. ,,Ik wil niet zeggen dat ik extra voorzichtig ben, dat ben ik het hele jaar door al. Maar ik zie wel dat veel sporters er niet zo gefocust mee bezig zijn als wij zijn. En dat is ook niet zo gek, natuurlijk. Mist een voetballer één wedstrijd, dan hoeft dat geen ramp te zijn. Bij ons is dat natuurlijk wel anders.”

Sergio Pérez heeft de Mexicanen vast opgewarmd voor de Grote Prijs in de Formule 1 van komende weekeinde. De Mexicaan scheurde met een Red Bull-bolide door de straten van Mexico-Stad, gadegeslagen door zo’n 130.000 enthousiaste toeschouwers. 01:02 05:41 12:38

01:45

00:29

00:38

04:11

00:37

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton over GP in Mexico: Red Bull gaat hier héél erg rap zijn