Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton overwoog te stoppen: "Maar realiseerde me dat ik een verantwoordelijkheid heb"

Hamilton overwoog te stoppen: “Maar realiseerde me dat ik een verantwoordelijkheid heb”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toekomst Lewis Hamilton Lewis Hamilton is nog altijd gemotiveerd om door te gaan in de Formule 1, maar realiseert zich heel goed dat ook hij uiteindelijk afscheid zal moeten nemen van de koningsklasse. Hij hoopt in ieder geval dat hij een verschil kan maken, zowel tijdens als na zijn pensioen.

Hamilton heeft momenteel nog altijd geen contract voor 2021 getekend bij het team van Mercedes , maar lijkt dit ieder moment wel te gaan doen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft namelijk nog altijd de ambitie om door te gaan in de Formule 1. Het ziet er dus naar uit dat Hamilton voorlopig nog wel even in de sport blijft. “Er was een moment waarop ik dacht dat ik weg zou gaan als ik aan de top stond en dat het daar dan ook mee op zou houden,” vertelt Hamilton tegenover The Race . De zevenvoudig wereldkampioen realiseerde zich echter dat hij een grote verantwoordelijkheid heeft. “Als ik er niet voor zorg dat deze Hamilton-commissie ook daadwerkelijk gaat presteren, zal de sport de komende vijf tot tien jaar niet diverser zijn. Dus ik moet er bovenop blijven, betrokken blijven en mensen scherp blijven houden.”

Toch realiseert de 35-jarige zich dat hij niet voor eeuwig kan en wil blijven racen. “Als ik hiermee stop, dan zal ik niet van streek raken door mijn pensioen. Ik heb met veel mensen gesproken die zeggen: ‘Je bent al lang met pensioen.’ Daar ben ik me ook zeker bewust van. Ik wil het niet te vroeg doen,” benadrukt de Brit. “Maar ik wil het ook niet te laat doen, dat je op het punt zit dat het alleen maar bergafwaarts gaan. Ik wil niet dat dat gebeurt.”

De Mercedes-coureur benadrukt dat hij ook na zijn Formule 1-carrière nog uitgedaagd hoopt te worden, ondanks wat hij dan doet. “Ik ga mezelf altijd blijven uitdagen. Er zal een bedrijf komen, waar ik bij betrokken ben, waarbij ik gebruik maak van de stem die ik heb.” “Of het nou draait om publiekelijk spreken of op de achtergrond met organisaties werken om de naald echt op een grote manier in beweging te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton overwoog te stoppen: “Maar realiseerde me dat ik een verantwoordelijkheid heb”