Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton pleit voor een nieuwe Grand Prix op de F1-kalender

Hamilton pleit voor een nieuwe Grand Prix op de F1-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Zuid-Afrika moet als het aan Lewis Hamilton ligt een nieuwe Grand Prix komen op de Formule 1 -kalender. De Mercedes -coureur vindt het ‘een goede volgende stap’ voor de koningsklasse van de autosport, zo laat hij weten aan onder meer RacingNews365.

Voor het seizoen van 2022 reist het Formule 1-circus af naar vijf van de zeven continenten (zonder races in Afrika en Antarctica), Hamilton wil hier een zesde continent aan toevoegen. De regerend wereldkampioen hoopt dat Zuid-Afrika wordt meegenomen als optionele extra race voor de kalender van 2023.

“Deze plaats is belangrijk voor mij, het is een streven om een race te krijgen in Zuid-Afrika”, vindt Hamilton. “Ik denk dat dit een geweldige vervolgstap is op de F1-kalender. Het is een goede toevoeging om te laten zien hoe prachtig het land is.”

Ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali heeft zijn interesse geuit in het houden van een Grand Prix op het Afrikaanse continent. “Noord en Zuid-Afrika zijn belangrijk voor mij”, legt Domenicali uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. “Het is goed om nieuwe locaties toe te voegen of om terug te keren naar circuits welke al te zien waren in de geschiedenis van de koningsklasse.” Waarom Zuid-Afrika weinig kans maakt op een F1-race

Wanneer er over een Formule 1-wensenlijst wordt gepraat, is Zuid-Afrika steevast een potentiële host, met Kyalami vaker wel dan niet het topcircuit dat moet worden benoemd. Wanneer Liberty Media praat over nieuwe races, is Zuid-Afrika in de mix, en met een goede reden: Afrika is het enige bewoonde continent zonder een Grand Prix.

Sinds de laatste Grand Prix van Zuid-Afrika in 1993 zijn Maleisië, Singapore, Bahrein, China, Turkije, India, Korea, Abu Dhabi, Saoedi-Arabië én Qatar allemaal op de kalender gekomen met hun sprankelende nieuwe circuits. Ook in de VS zullen er nieuwe races worden toegevoegd aan de kalender, waaronder een GP in Miami.

Vietnam was bijna klaar voor een race, voordat het coronavirus toesloeg, Valencia bouwde een stratencircuit en Zandvoort, waar in 1985 voor het laatst een race werd gereden, is eveneens teruggekeerd. Ondanks vijf recente projecten om de F1 terug te brengen naar het zuidpunt van Afrika, is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton pleit voor een nieuwe Grand Prix op de F1-kalender