Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton prijst potentiële troonopvolger de hemel in

Hamilton prijst potentiële troonopvolger de hemel in

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell maakte indruk in de Mercedes -wagen van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020 en dat is ook Lewis Hamilton niet ontgaan, net zoals hem is opgevallen wat Russell al twee jaar lang bij het kleine Williams presteert.

“Wat Russell tot nu toe presteerde in de Formule 1 is vergelijkbaar met de prestaties van Fernando Alonso in zijn tijd bij Minardi. Het is voor veel coureurs belangrijk om hun debuut te kunnen maken in een kleiner team in de Formule 1, om zo ervaring op te doen en fouten te kunnen maken”, aldus Hamilton tegenover de Spaanse sportkrant Marca .

Volgens Hamilton heeft Russell alles in zich om het ver te schoppen in de koningsklasse van de autosport. “Ik twijfel er niet aan dat Russell in de toekomst de wereldtitel kan winnen in de Formule 1. George behoort namelijk tot de sterkste talenten op de huidige F1-grid. Tijdens de kwalificatiesessies van 2020 was hij onwijs sterk, daardoor bereikte hij verschillende keren zelfs Q2. Ik geniet er dan ook van om naar zijn progressie te kijken.”

Volgens Hamilton is het voor een talent als Russell dan ook ideaal om bij Williams te racen. “Bij een klein team kunnen coureurs laten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst, dat ze het in zich hebben om voor een top team te racen.”

Ook in 2021 zal Russell uitkomen voor Williams, maar in 2022 zou de Brit de overstap kunnen maken naar Mercedes. Het contract van Valtteri Bottas loopt aan het einde van het jaar namelijk af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton prijst potentiële troonopvolger de hemel in