Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton publiceert onderzoek naar betere vertegenwoordiging van zwarte werknemers in autosport

Hamilton publiceert onderzoek naar betere vertegenwoordiging van zwarte werknemers in autosport

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton maakt zich al een tijdje hard voor een betere vertegenwoordiging van zwarte werknemers in met name de Formule 1 . De afgelopen tien maanden heeft de regerend wereldkampioen samen met de Royal Academy of Engineering gekeken wat de grootste obstakels zijn voor zwarte mensen die in de Britse autosport (willen) werken.

“Hoewel ik heb genoten van mijn succesvolle carrière in de autosport, voelde het erg eenzaam om een van de weinige zwarte individuen in de Formule 1 te zijn. Na vijftien jaar wachten of de industrie er iets aan zou doen, besloot ik om zelf actie te ondernemen”, laat Hamilton in een verklaring weten.

Voor zijn onderzoek moest de Mercedes -coureur erachter komen waarom de autosportwereld niet zo divers en multicultureel is als de rest van de wereld. De zogenoemde Hamilton Commissie heeft na lang onderzoek een aantal stappen op papier gezet die, als ze worden nageleefd, ervoor moeten zorgen dat er een inclusievere omgeving gecreëerd kan worden in de wereld van de autosport. Ook wil Hamilton de barrières weghalen waar zwarte studenten tijdens hun opleiding tegenaanlopen.

De Commissie heeft tien aanbevelingen gedaan die ervoor moeten zorgen dat zwarte studenten makkelijker in de wereld van autosport terecht kunnen komen en waarmee de barrières binnen de sportwereld zelf weggehaald kunnen worden. Hieronder volgen er een paar: Vraag Formule 1-teams en andere autosportorganisaties om het voortouw te nemen in het creëren van een handvest inzake diversiteit en inclusiviteit waar de sector zich aan moet houden om deze zaken in alle takken van sport te verbeteren.

Formule 1-teams en andere autosportorganisaties moeten toegankelijker worden door middel van meer stageplekken die als carrièrepad naar de sector kunnen dienen. Ook leer-werkplekken kunnen daarbij helpen.

Steun het opzetten van studiebeurzen waarmee zwarte afgestudeerde techniekstudenten of mensen met een vergelijkbare opleiding kunnen doorstromen naar gespecialiseerde rollen binnen de autosport.

“Sommige van deze barrières herken ik uit mijn eigen ervaringen, maar door ons onderzoek zie ik pas hoe groot deze problemen zijn”, zegt Hamilton. “Aan de hand van de aanbevelingen van de Commissie wil ik er persoonlijk voor zorgen dat er ook echt actie wordt ondernomen. Ik ben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton publiceert onderzoek naar betere vertegenwoordiging van zwarte werknemers in autosport