Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton racistisch beledigd op internet, teams en F1 komen met statement

Hamilton racistisch beledigd op internet, teams en F1 komen met statement

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton na zijn overwinning op Silverstone. © AP Het is onbekend wie de regerend wereldkampioen racistisch hebben beledigd. Hamilton heeft zich de afgelopen jaren vaak ingezet voor Black Lives Matter, de beweging die zich inzet tegen alle vormen van racisme, inclusief politiegeweld. Reuters heeft Facebook, eigenaar van Instagram, om opheldering gevraagd. Het persbureau heeft nog geen antwoord ontvangen. De Britse premier Boris Johnson riep vorige week socialemediabedrijven op om de strijd tegen racisme op internet aan te gaan.

Autosportbond FIA, de organisatie van de Formule 1 en het raceteam van Hamilton veroordeelden in een gezamenlijke verklaring het racisme. Ook Red Bull, het team van Max Verstappen, ondertekende de verklaring. Daarin is te lezen dat Hamilton ‘meerdere malen op sociale media racistisch werd bejegend na een botsing tijdens de race. De Formule 1, de FIA en het Mercedes-AMG Petronas F1 Team veroordelen dit gedrag in de sterkst mogelijke bewoordingen. Deze mensen horen niet thuis in onze sport en we dringen erop aan dat de verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen voor hun daden’.

Het is onbekend wie de regerend wereldkampioen racistisch hebben beledigd. Hamilton heeft zich de afgelopen jaren vaak ingezet voor Black Lives Matter, de beweging die zich inzet tegen alle vormen van racisme, inclusief politiegeweld. Persbureau Reuters heeft Facebook, eigenaar van Instagram, om opheldering gevraagd. Het persbureau heeft nog geen antwoord ontvangen.

Hamilton won op Silverstone, nadat hij Max Verstappen van de baan had gereden. Hij kreeg wel 10 strafseconden voor zijn actie richting de Nederlander. Verstappen en de leiding van Red Bull vonden die straf niet genoeg. “De gegeven tijdstraf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan Lewis’ gevaarlijke manoeuvre op de baan. Ik vind het respectloos en onsportief om het gejuich na de wedstrijd te zien terwijl ik nog in het ziekenhuis was, maar we moeten verder”, zei Verstappen. De Nederlander vernam in het ziekenhuis dat hij geen letsel aan de crash heeft overgehouden. Wij veroordelen elke vorm van racisme tegen ons team, de fans en andere teams Red Bull Ook het team van Verstappen liet zich in krachtige bewoordingen uit tegen het racisme. ,,Ondanks […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton racistisch beledigd op internet, teams en F1 komen met statement