Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton reageert op mogelijke Grand Prix van Zuid-Afrika

Hamilton reageert op mogelijke Grand Prix van Zuid-Afrika

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grands Prix in de Formule 1 zijn anno 2021 door heel de wereld te bewonderen. Het continent Afrika staat nog niet op de racekalender, maar daarin hoopt de FIA snel verandering te brengen. Lewis Hamilton ziet een toevoeging van een Afrikaans land wel zitten.

De zevenvoudig wereldkampioen was in zijn lange Formule 1-loopbaan al op veel plekken te bewonderen, maar in Afrika reed hij nog nooit een officiële race. Dat is ook niet vreemd, want in 1993 vond een dergelijke race voor het laatst plaats. Destijds was de GP op het circuit van Kyalami te zien, dat net buiten Johannesburg ligt.

Op dezelfde plaats hoopt de FIA snel weer een nieuwe Formule 1-race te plannen. Het is naar verluidt de bedoeling dat deze in 2023 terugkeert op de kalender, waardoor ook in Zuid-Afrika het Formule 1-circus kan plaatsvinden. Enthousiasme Hamilton over GP van Zuid-Afrika

Hamilton ziet een race in Zuid-Afrika wel voor zich. De nummer twee in het huidige wereldkampioenschap denkt dat het belangrijk is dat het in alle regio’s van de wereld mogelijk is om de Formule 1 te bezoeken. “Om een volledig wereldkampioenschap te hebben, zouden we weer in Afrika moeten racen”, stelt hij desgevraagd in een interview met Speedweek.com .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton reageert op mogelijke Grand Prix van Zuid-Afrika