Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: “Red Bull deelt rake klappen uit op dit moment”

Hamilton: “Red Bull deelt rake klappen uit op dit moment”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton denkt dat het team van Red Bull dit weekend op eigen bodem een grote kans maakt op een vierde opeenvolgende Grand Prix-zege. Na de vrijdagtrainingen in Spielberg moet de Brit erkennen dat Max Verstappen en Sergio Perez er heel goed voor staan in Oostenrijk.

Na zijn nederlaag in Frankrijk hoopt Lewis Hamilton dit weekend op de Red Bull Ring wat terug te kunnen doen in de strijd om de wereldtitel, maar tot dusver moet de Brit ook in Oostenrijk zijn meerdere erkennen in Max Verstappen . De Nederlander was vrijdag in beide vrije trainingen de snelste op de Red Bull Ring. Hamilton reed eigenlijk de snelste ronde van de dag, maar de Brit zag zijn rondetijd doorgestreept worden wegens het overschrijden van de baanlimiet. Het leverde hem aan het einde van de dag de vierde plek op, +0.384 seconde achter Verstappen.

“Het was oké”, blikte Hamilton na afloop voor de camera’s van de Formule 1 terug op de vrijdag. “Ik denk dat we, vooral over één ronde, wat tekortkomen. Maar over het algemeen voelt de auto best degelijk aan. Ik heb wat zwakke punten gevonden en zoals ik voor het weekend al aangaf verliezen we best veel op de rechte stukken. We moeten er dan ook aan blijven werken om dat recht te zetten.” Meer F1-nieuws uit Spielberg:

Verstappen start sterk: “Goede dag, al vertekent de uitslag iets” Mercedes: “Alleen bij FIA geïnformeerd naar veiligheid pitstops” Red Bull verliest hoofd aerodynamica Fallows aan Aston Martin

Vanwege het korte rondje op de Red Bull Ring liggen de verschillen er dicht bij elkaar, maar volgens Hamilton steekt Red Bull er wel bovenuit: “Het hele veld zit dicht bij elkaar. Ik denk dat de Red Bulls heel moeilijk te verslaan zullen zijn. Ze hebben gewoon net dat beetje voorsprong, misschien wat meer. We weten niet helemaal waartoe ze in staat zijn wanneer ze de motor openschroeven.”

“Verder weet ik niet echt wat ik erover moet zeggen omdat ik niet heel veel problemen had vandaag. Ik ben meer tevreden nu met waar we de auto hebben weten te krijgen. De hele week heb ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Red Bull deelt rake klappen uit op dit moment”