Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton roept teams op meer te doen in strijd tegen racisme

Hamilton roept teams op meer te doen in strijd tegen racisme

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-coureur Lewis Hamilton vindt dat de overige negen F1-teams hun “verantwoordelijkheid moeten nemen” in de strijd tegen racisme en beter moeten uitleggen wat zij doen om meer diversiteit te promoten.

De Formule 1 stond de afgelopen weken uitgebreid stil bij raciale ongelijkheid en lanceerde onder andere de campagne #WeRaceAsOne. Stickers met het bij de campagne horende logo verschenen op de F1-wagens en coureurs spraken zich uit tegen racisme. Voor aanvang van de beide Grands Prix op de Red Bull Ring droegen de piloten t-shirts met de tekst End Racism en Black Lives Matter en velen van hen knielden uit protest tegen ongelijkheid. Ook een aantal teams sloot zich bij dit stille protest aan, terwijl Mercedes besloot dit seizoen met een zwarte auto te rijden en meer werk te maken van het vergroten van de diversiteit binnen het team.

Volgens Hamilton is er de afgelopen tijd een grote stap gezet, maar zijn vooral de teams er nog lang niet. “Ze kunnen meer doen en ik denk dat dat ook geldt voor de F1-organisatie. Die bepaalt uiteindelijk wat de teams wel en niet moeten doen”, aldus de regerend kampioen. “We hadden een videobijeenkomst via Zoom en daarin heb ik gezegd ‘kijk, de Formule 1 heeft toegezegd dat het een einde wil maken aan racisme en het is geweldig om te zien dat Mercedes hetzelfde doet’, maar geen enkel ander team heeft ook maar iets gezegd.”

“We hebben enkele mensen van Red Bull zien knielen en dat is fantastisch, maar wat ik mis is dat bedrijven en teams zich publiekelijk uitspreken. Als je kijkt naar Ferrari dat duizenden mensen in dienst heeft; ik heb geen woord van ze gehoord over het nemen van hun verantwoordelijkheid of een uitleg van wat ze hier in de toekomst aan gaan doen.”

Daar ligt volgens Hamilton ook een rol voor Liberty Media en de FIA. “Zij moeten meer sturing en zeggen ‘hey mensen, we moeten hier samen tegen opstaan en vechten.’” Bij gebrek aan initiatief besloot Hamilton het onderwerp dit weekend dan maar zelf op de agenda te zetten. “Om welke reden dan ook waren er geen plannen om weer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton roept teams op meer te doen in strijd tegen racisme