Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton senior over middelvinger-incident met Verstappen: “Dat heet competitie”

Hamilton senior over middelvinger-incident met Verstappen: “Dat heet competitie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Anthony Hamilton is ervan overtuigd dat de relatie tussen zijn zoon Lewis en diens rivaal Max Verstappen niet slecht is. Volgens de vader van de zevenvoudig wereldkampioen zullen beide heren elkaar prima kunnen aankijken na het seizoen, zo vertelt hij bij TalkSPORT .

“Het klopt niet dat ze elkaar niet mogen. Het zijn gewoon felle concurrenten van elkaar!”, begint de vader van de Mercedes -coureur over de twee. “Lewis is waar Max wil zijn en Max is waar Lewis wil zijn. Het zijn net boksers in de ring, maar ik kan garanderen dat er alleen maar gelach, geknuffel en gekus zal zijn tussen de twee als de strijd beslist is”, vertelt hij. Over het incident in de vrije training zegt de Brit het volgende: “Dat heet competitie. Als je te vriendelijk bent naar je rivaal toe, dan ga je van het gas af. Kijk maar verder naar achteren in het veld, naar de McLaren – en Ferrari -coureurs. Die jongens zijn bevriend met elkaar.” Alles is geoorloofd

Of de regerend wereldkampioen nu psychologische spelletjes aan het spelen is of niet. Volgens de vader van Hamilton mag in racesport alles: “Dat is racen. Als je van de baan komt, ben je vriendelijk naar elkaar toe. Te midden van de strijd, in tijden van oorlog en liefde, is alles geoorloofd”, stelt de Brit. Met nog vijf races te gaan wordt de spanning alleen nog maar groter: “Er is nog een kwart seizoen te gaan. Al met al blijven we vechten tot aan het absolute einde. Of we nu winnen of verliezen, het is een fantastisch seizoen geweest”, sluit de Hamilton senior af.

Het Formule 1-seizoen is spannender dan ooit met twee coureurs die om elke centimeter vechten om de wereldtitel binnen te slepen. Soms eindigt het in tranen, zoals in Monza, maar Verstappen en Hamilton mogen elkaar best. Ook het incident tussen de coureurs in de tweede vrije training, waarbij er een dragrace werd gehouden op het rechte stuk zorgt niet voor wrijving volgens Hamilton senior.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton senior over middelvinger-incident met Verstappen: “Dat heet competitie”