Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton staat voor zwaar seizoen: "We balanceren op het randje"

Hamilton staat voor zwaar seizoen: “We balanceren op het randje”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 Ook al kwam Mercedes niet al te best uit de bus bij de wintertest, de Duits Britse-formatie staat toch te boek als een van de grootste favorieten. Red Bull Racing deed het een stuk beter vorig weekend in Bahrein, maar dat is nog geen garantie voor succes tijdens het nieuwe seizoen.

Hamilton verbond zich begin 2021 nog eens voor een jaar aan het Formule 1 -team van Mercedes. Geen meerjarig contract, maar slechts één jaar. Verwacht wordt dat Hamilton aan het eind van 2021 zijn F1-helm aan de wilgen hangt, maar ook dat is nog altijd geen zekerheid. Voordat het zover is, wacht hem de loodzware taak om ook in 2021 te verbeteren, samen met zijn teamgenoot en Mercedes F1.

De Britse wereldkampioen geeft tegenover Motorsport-Total toe dat het ieder jaar weer lastiger wordt, om weer een succesreeks aan elkaar te rijgen. “Elk jaar opnieuw presteren is een van de grootste uitdagingen waarmee een topsporter geconfronteerd wordt”, aldus Hamilton.

“Het hoofddoel is altijd om te proberen te verbeteren, en niet om de bal steeds in gebieden te gooien waar je al goed in bent. Focussen op zwakke plekken en sterk blijven in de andere is geen gemakkelijke taak”, legt hij uit.

Tegelijkertijd is het ieder jaar moeilijker om op het hoogste niveau te blijven presteren, laat de tot Sir geridderde Britse Formule 1-coureur weten, en dat niet alleen op de baan. “Werken met je engineer is ook een uitdaging. Je vindt continu nieuwe manieren om samen te werken. Daarnaast gaat het ook om energie, fitheid en mentale kracht.”

“Als atleten en concurrenten van elkaar balanceren we steeds op het randje. We presteren altijd op de limiet. We staan altijd op de rand. En het is erg moeilijk om daar je balans in te vinden”, aldus Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton staat voor zwaar seizoen: “We balanceren op het randje”