Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton stevent af op bizarre Formule 1-mijlpaal

Hamilton stevent af op bizarre Formule 1-mijlpaal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft al 100 polepositions achter zijn naam, maar qua race-overwinningen blijft de teller momenteel steken op ‘slechts’ 99. Binnenkort, misschien zelfs dit weekend al, kan hij de eerste Formule 1-coureur zijn die die magische grens doorbreekt en waarschijnlijk zal het heel lang duren voordat iemand anders dat kan evenaren.

Een even zo indrukwekkende statistiek is dat Hamilton in elk Formule 1-seizoen waaraan hij heeft meegedaan minstens een race wist te winnen. Het begon allemaal al in zijn debuutjaar bij McLaren, 2007, toen hij meteen vier overwinningen wist te boeken in de Formule 1. Het was uiteindelijk net niet genoeg voor de titel, want die ging naar Kimi Raikkonen van Ferrari .

In 2008, een jaar later, lukte hem dat wel. Met behulp van vijf zeges wist hij ten koste van Felipe Massa zijn eerste van vooralsnog zeven wereldtitels te veroveren. De jaren daarna stokte de productie ietwat, maar met twee zeges in 2009, drie overwinningen in 2010 en drie in 2011 wist hij toch elkaar zo nu en dan te schitteren.

In 2012 deed hij tijdens zijn laatste jaar bij McLaren wederom mee om de wereldtitel, maar ondanks vier zeges mocht het niet zo zijn. Niki Lauda had hem tijdens het seizoen bovendien overgehaald om het jaar daarop naar Mercedes te komen. En zo geschiedde. Vanaf 2013 streek de Brit neer bij de Duitse autofabrikant. Het bleek een hele goede keuze te zijn.

In 2013 werd meteen duidelijk dat er ook bij Mercedes gewonnen kon worden. Ondanks vijf polepositions wist Hamilton echter maar een keer als eerste te finishen, maar de ban was in ieder geval gebroken. Toen in 2014 het hybride tijdperk begon, was er vervolgens geen houden meer aan.

De dubbele cijfers volgden elkaar in een ramp tempo op. 11 zeges waren in 2014 genoeg voor zijn tweede titel en 10 zeges zorgden in 2015 voor zijn derde kampioenschap. Dat zelfde aantal was echter niet toereikend in 2016, toen teamgenoot Nico Rosberg er met de titel vandoor ging.

In 2017 voegde Hamilton ‘slechts’ negen zeges aan zijn palmares toe, maar genoeg was het wel om Ferrari te verslaan en voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton stevent af op bizarre Formule 1-mijlpaal