Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: “Toen kon ik er niet meer tegen”

Hamilton: “Toen kon ik er niet meer tegen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft zich in het afgelopen jaar ontwikkeld tot een activist, en spreekt zich met name uit tegen racisme. Hij vertelt wat voor hem het keerpunt was om zijn podium te gebruiken om dit aan de kaak te stellen.

Niet lang voor de start van het Formule 1 -seizoen van 2020 overleed George Floyd door politiegeweld. Dit was een impuls voor de Black Lives Matter-beweging, evenals voor Hamilton. “Toen ik zag wat er met George gebeurde bracht dat alle emoties en ervaringen uit mijn kindertijd naar boven” , zegt Hamilton in een interview met Wired . “Ik dacht: ‘Het is eindelijk zover. Nu kan ik er niet meer tegen.” Hamilton wil een katalysator voor verandering worden

Dit zette hij door in de Formule 1, door voorafgaand aan elke race te knielen. Enkele coureurs volgden hem in dit gebaar, anderen hielden het bij het ‘End Racism’-t-shirt. In september liet hij zich opnieuw openlijk over het onderwerp uit, toen hij verscheen in een t-shirt met de tekst ‘Arrest the cops who killed Breonna Taylor’. “Normaal gesproken ligt mijn focus bij winnen en perfectie, maar deze race wilde ik voor Breonna winnen. Ik dacht: ‘Ik moet op het podium komen zodat ik dit shirt kan dragen’”.

“Dat was mijn drijfveer, en dat bleef tijdens de rest van het seizoen ook zo. Het werd een nieuwe motivatie – ik reed voor een bepaald doel, voor iemand anders.” Als het aan Hamilton ligt wordt zijn activisme kenmerkend voor hem als coureur. “Ik wil iemand zijn die verandering teweeg brengt, een katalysator voor verandering. Ik hoop dat ik over tien jaar kan zeggen dat ik echt een positieve impact heb gehad” , aldus de wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Toen kon ik er niet meer tegen”