Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton uit respect voor Liberty Media: 'De vooruitgang is enorm'

Hamilton uit respect voor Liberty Media: ‘De vooruitgang is enorm’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eerder leek het erop dat kampioenschappen zoals NASCAR en IndyCar de overhand hadden in de Verenigde Staten, maar de Formule 1 wordt daar toch ook steeds populairder. Volgens wereldkampioen Lewis Hamilton komt dit door de inspanning van Liberty Media, het bedrijf achter de Netflix-serie ‘Drive to Survive’.

De Netflix-serie die draait om het Formule 1-circus wordt wereldwijd veel bekeken, zo ook in de Verenigde Staten. Door het succes van de serie staat er volgend jaar een tweede race in de VS op de kalender, namelijk de Grand Prix in Miami. Hamilton heeft dan ook het idee dat de belangstelling voor de sport erg aan het groeien is door de inspanning van Liberty Media.

“Er is nooit genoeg sport. Ze willen altijd meer, meer actie. De vooruitgang die ik de afgelopen jaren heb gezien, is enorm. Natuurlijk is het de laatste paar jaar het sterkst gestegen en steeds meer mensen praten erover en steeds meer mensen zijn erbij betrokken. Het is geweldig om die reactie te zien”, aldus de Brit bij Motorsport.com . Het communicatieplan lijkt te werken

De grote belangstelling voor de sport komt onder andere door de CEO van de Formule 1: Stefano Domenicali . Hij benadrukte dat hij meer wilde focussen op de Amerikaanse markt en dat lijkt gelukt te zijn.

“We hebben een vrij sterk communicatieplan. We moeten voortdurend informatie hameren bij de juiste kanalen. Het zal veel opstarttijd vergen als we kijken naar investeringen, maar de pay-off zal enorm zijn. Dit is een onderdeel van onze strategische wereldwijde communicatiecampagne die we dit jaar moeten doorvoeren”, zo vertelt de Italiaan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton uit respect voor Liberty Media: ‘De vooruitgang is enorm’

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil