Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Uitblijven contractverlenging heeft niets te maken met salarisplafond"

Hamilton: “Uitblijven contractverlenging heeft niets te maken met salarisplafond”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Opeens is het een hot topic in de Formule 1 : het salarisplafond voor coureurs. Het zou ingevoerd gaan worden vanaf 2023. Met een maximumbedrag van 30 miljoen dollar, te verdelen over beide coureurs binnen een team, zou iemand als Lewis Hamilton er flink op achteruit gaan. Toch heeft dat naar eigen niks te maken met het uitblijven een contractverlenging bij Mercedes .

“Ik wist niet eens dat daar recent over is gesproken”, zo laat hij weten tegenover onder andere RacingNews365. “Voor ons als coureurs kwam het denk ik als een verrassing. Het is al even geleden dat we überhaupt iets hoorden over het voorstel. Ik denk dat dat vorig jaar tijdens de Grand Prix van Frankrijk was.”

In het verlengde daarvan kreeg Toto Wolff de vraag hoe hij staat tegenover het miljoenensalaris van Hamilton. Gezien zijn ongelooflijke status zou hij immers de hoofdprijs mogen verdienen, maar hoe verantwoord je dat als aan de andere kant van het bedrijf in moeilijke tijden gedwongen ontslagen vallen?

“We zullen respecteren wat Hamilton ons team brengt zoals we dat altijd hebben gedaan. Lewis en ik hebben elkaars positie in die gesprekken, waar we nu niet echt naar uitkijken, altijd gerespecteerd. Er zijn immers de nodige discussies over gaande. We zijn echter altijd uitgekomen op het punt waarop we een compromis wisten te sluiten dat werkbaar was voor alle partijen en ik ga er blind vanuit dat we daar ook nu weer in slagen.”

Met medewerking van Dieter Rencken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Uitblijven contractverlenging heeft niets te maken met salarisplafond”