Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton verbluft na poleposition: "Die ronde was schitterend"

Hamilton verbluft na poleposition: “Die ronde was schitterend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de kwalificatie op het Losail International Circuit kon Lewis Hamilton overtuigend poleposition op zijn naam schrijven. Het was een lastig weekend voor de Brit, maar uiteindelijk viel alles perfect op zijn plaats, zo legt hij uit vlak na afloop van de kwalificatie.

“Gisteren was heel lastig, ik voelde me donderdag en vrijdag niet zo lekker”, aldus Hamilton, die tijdens de vrije trainingen last had van buikpijn. “We hadden problemen in de trainingen en we moesten met de engineers doorwerken tot in de nacht. Hier vonden we veel wat we konden verbeteren.”

Na de bevindingen van Hamilton en zijn monteurs is de W12-bolide veranderd. “En dat werkte”, zegt Hamilton met een brede glimlach. “Ik ben daarnaast ook erg blij met de timing op het circuit. Alles voelde heel goed vandaag.” Start GP Qatar wordt belangrijk

Het Losail International Circuit is een nieuwe locatie voor de Formule 1. De precieze strategie vindt Hamilton nog lastig in te schatten. “Ik denk in ieder geval dat het niet makkelijk wordt om te volgen, maar de banden degraderen ook niet heel snel. De top drie start op de mediumband, dit wordt een éénstopper of een tweestopper.”

Max Verstappen kon Valtteri Bottas aftroeven en P2 verzilveren tijdens de kwalificatie. Hamilton is niet bang voor een incident met de Nederlander, die naast hem start. “Het is fijn en wijd in de eerste bocht, we gaan in ieder geval alles geven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton verbluft na poleposition: “Die ronde was schitterend”