Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton verliest ook de leiding in F1 Power Rankings aan Verstappen

Hamilton verliest ook de leiding in F1 Power Rankings aan Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Elke week deelt een panel van de Formule 1 punten uit aan alle F1-coureurs. Daaruit maken ze de Power Rankings op. In de Grand Prix van Monaco waren er een aantal uitblinkers en een aantal coureurs die tegenvielen. Opvallend is dat niet Max Verstappen , die een heel sterk weekend had, maar Lando Norris de hoogste punten heeft gekregen.

De Brit van McLaren kreeg een 9.5, terwijl de coureur van Red Bull Racing een 9.3 kreeg. Verder kregen Carlos Sainz en Sebastian Vettel ook beide een negen. De meest opvallende ontbrekende naam is Lewis Hamilton . Hij had een minder weekend in Monaco en zijn zevende plek in de kwalificatie betekende een lastige race op zondag. Verstappen neemt de leiding

Hij werd op strategie ook nog ingehaald door Vettel en Perez, maar wist de schade te beperken met de snelste raceronde. Zijn slechte score betekent wel dat hij de leiding in het kampioenschap verloren heeft. Verstappen gaat nu ook in het Power Rankings-klassement aan de leiding, met een 9.0 als gemiddelde. Ook Norris is Hamilton voorbij, met een 8.7 als gemiddelde.

Hamilton is terug te vinden op een gedeelde derde plek, samen met Charles Leclerc . De Monegask scoorde dit weekend een 7.0, want ondanks zijn DNS reed hij zijn Ferrari naar pole position. Sergio Perez maakt op zijn beurt zijn rentree in de top tien van het algemene klassement, op de tiende positie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton verliest ook de leiding in F1 Power Rankings aan Verstappen