Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton verwijst kritiek Verstappen naar prullenbak: "Mercedes en ik hebben niets fout gedaan"

Hamilton verwijst kritiek Verstappen naar prullenbak: “Mercedes en ik hebben niets fout gedaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft na zijn crash met Max Verstappen niet lang stilgestaan bij de situatie. Als hij in aanloop naar het Hongaarse Grand Prix-weekend in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd of hij er nog iets over wil zeggen, houdt hij de lippen stijf op elkaar.

“Ik heb niets te zeggen. Alles wat er gezegd moest worden, is wel gezegd na de race. Ik heb mezelf de afgelopen week op andere dingen gericht, zoals de lancering van mijn goede doel Mission 44 en Ignite, dus het is een mooie periode geweest om eerlijk te zijn.”

Toch wordt hij nogmaals geconfronteerd met de woorden van Verstappen. Die zijn rivaal en het Mercedes -team onsportief en respectloos vond, omdat hij zo uitbundig zijn overwinning vierde voor het oog van alle supporters. Hamilton wijst het commentaar naar de prullenbak.

“Ik zag op het scherm dat Max uit zijn auto was gestapt. Hij zag er oké uit en mij was ook verteld dat hij oké was. Tot aan het moment dat ik na de race de media te woord stond wist ik niet dat hij naar het ziekenhuis was”, zo verklaart de zevenvoudig wereldkampioen, die meent dat hem daarom weinig te verwijten valt.

“Niemand van ons wil een andere coureur gewond zien raken, maar ik denk niet dat ik en mijn team respectloos zijn geweest. Er zit een verschil tussen het vieren als je weet dat iemand in het ziekenhuis is en het vieren terwijl je dat niet weet, en ik was daar duidelijk niet van op de hoogte.”

De emoties namen het simpelweg over bij Hamilton en daarom was hij zo uitzinnig van vreugde. “Het was mijn thuisrace en ik had heel lang en heel hard gewerkt om zo’n resultaat te boeken. Het was een geweldig moment voor ons allemaal om dat voor het oog van ons thuispubliek mee te maken, zeker nadat we vorig jaar de fans hadden moeten missen.”

“De emoties liepen hoog op”, vervolgt Hamilton tot slot. “De manier waarop ik het vierde was niet intentioneel, maar het kwam doordat ik zoveel mensen zag feesten, omdat we samen waren. Het was gewoon natuurlijke emotie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton verwijst kritiek Verstappen naar prullenbak: “Mercedes en ik hebben niets fout gedaan”