Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton weersprak na crash Verstappen eigen woorden 2018: "Dat zou niet mogen"

Hamilton weersprak na crash Verstappen eigen woorden 2018: “Dat zou niet mogen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was na de Grand Prix van Groot-Brittannië zeer stellig dat de straf die hij had gekregen voor zijn aandeel in de crash van Max Verstappen onterecht was. Hij was tevens trots op het feit dat hij desondanks de race wist te winnen, maar eigenlijk moet dan na zo’n straf niet meer kunnen, toch?

Dat waren althans de exacte woorden van Lewis Hamilton in 2018. In de Grand Prix van Frankrijk tikte Sebastian Vettel Valtteri Bottas achterstevoren in de eerste bocht. Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan de broek, maar wist toch voor de Mercedes -coureur te finishen. Teamgenoot Hamilton was daar verbolgen over.

“Op het moment dat je ondanks een straf vóór diegene terechtkomt wiens race je hebt verpest, dan is de straf niet zwaar genoeg. Dat is dan toch een beetje of wegkomt met het overtreden van de wet”, aldus Hamilton destijds.

Bottas kon destijds zijn weg vervolgen, maar Verstappen op Silverstone niet. Uit vele hoeken klinkt dan ook verbazing over het feit dat de straf niet zwaarder was dan tien seconden. Wedstrijdleider van de Formule 1, Michael Masi, legde echter uit waar dat mee te maken heeft . Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton weersprak na crash Verstappen eigen woorden 2018: “Dat zou niet mogen”