Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton wijst op onervarenheid van Verstappen: 'Lang geen titel gewonnen'

Hamilton wijst op onervarenheid van Verstappen: ‘Lang geen titel gewonnen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico zijn twijfels geuit over uitspraken van Max Verstappen. Daarnaast vraagt de Brit zich af in hoeverre de Nederlander om kan gaan met de druk van zijn eerste wereldtitel.

Verstappen en Hamilton vechten dit jaar om de wereldtitel. Voor Hamilton is dat gesneden koek met ondertussen al zeven wereldtitels op zak, maar voor Verstappen is dit zijn eerste titelgevecht in de Formule 1. Hoewel Verstappen zelf nuchter blijft en stelt dat dit niet het eerste kampioenschap is waarvoor hij vecht, denkt Hamilton toch dat dit anders is. Druk op Verstappen

‘’Max heeft al heel lang geen kampioenschap meer gewonnen. Ik weet wat het is om te moeten vechten voor je eerste wereldtitel. Ik ken die druk. Ik verwacht bij hem dan ook niks anders, want hij is nog erg jong’’, zegt Hamilton volgens Motorsport-Magazin.com bij de persconferentie. Ondanks deze opmerking, hamert Hamilton op onderling respect naar elkaar.

‘’Ik ben hier al geruime tijd en dit is niet mijn eerste gevecht. Respect moet altijd de focus zijn van alles. Er zijn dingen gezegd die niet goed zijn voor kleine kinderen. Ik probeer kalm te blijven en respectvol ten opzichte van mijn tegenstander, maar ik ga geen slechte dingen over hem zeggen’’, aldus de Mercedes-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton wijst op onervarenheid van Verstappen: ‘Lang geen titel gewonnen’