Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton wil zich bewijzen in 2022: “De races zullen intenser zijn”

Hamilton wil zich bewijzen in 2022: “De races zullen intenser zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 stapt volgend jaar over op een nieuw technisch reglement waardoor de auto’s er behoorlijk anders uit gaan zien. Met de terugkeer van het grondeffect en minder nadruk op de aerodynamica moeten de auto’s elkaar in theorie makkelijker kunnen volgen, waarmee de Formule 1 hoopt op meer inhaalacties en meer spektakel.

De nieuwe bolides zullen ongetwijfeld het nodige aanpassingsvermogen vereisen van de coureurs. Doorgaans weten jongere rijders dergelijke veranderingen wat makkelijker op te pikken. Baart het de inmiddels 36-jarige Lewis Hamilton zorgen? “Eerlijk gezegd ben ik daar niet bang voor”, vertelt de Mercedes-coureur in gesprek met Sky Sports Italia . “Vooruitkijkend naar volgend jaar zullen de prestaties van de auto’s waarschijnlijk dichter bij elkaar liggen. De races zullen intenser zijn, waardoor het talent van de coureur een grotere rol kan gaan spelen. Het is een van de redenen waarom ik in de Formule 1 wil blijven, omdat het echt een kans biedt om je vaardigheden te laten zien.” Wisselwerking met Russell

Hamilton denkt juist dat zijn ervaring volgend jaar een belangrijke rol kan gaan spelen, zeker nu hij een team gaat vormen met de pas 23-jarige George Russell : “Ik denk dat ik het team kan helpen vooruitgang te boeken, omdat ik weet wat ik van de auto nodig heb en welke kant we op moeten werken”, vervolgt de honderdvoudig Grand Prix-winnaar. “Ik hoop dat ik daarin een belangrijke rol kan spelen en ook deel uit kan maken van de groei van George, die naast mij komt te rijden. Hij is al heel erg snel, maar hij zal ook van mij kunnen leren omdat ik langer in de Formule 1 zit.”

Omgekeerd verwacht Hamilton echter ook het nodige op te kunnen steken van zijn landgenoot: “Ik zal ook van hem kunnen leren. Ik heb er zelf geen moeite mee om van iemand wat bij te leren die jonger is dan ik. Daar ben ik niet bang voor, want ik wil gewoon winnen. Naarmate je ouder wordt moet je alleen wat meer aan je fysieke gezondheid werken om fit te blijven. Als je jonger bent heb je wat minder training […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton wil zich bewijzen in 2022: “De races zullen intenser zijn”