Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton wint knotsgekke regenrace en pakt zevende wereldtitel

Hamilton wint knotsgekke regenrace en pakt zevende wereldtitel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft voor de zevende keer de wereldtitel in de Formule 1 in de wacht gesleept. De Brit reed in stijl naar het kampioenschap in een knotsgekke regenrace in Turkije, waar Max Verstappen genoegen moest nemen met de zesde plaats.

De eerste Grand Prix van Turkije sinds 2011 werd verreden op een nat, spekglad asfalt. Voor het eerst dit jaar stond er geen Mercedes op de eerste startplek, maar waren het polesitter Lance Stroll en Max Verstappen die de race vanaf de eerste startrij mochten aanvangen.

Stroll had vanaf de eerste plek een goede start, maar hetzelfde kon niet gezegd worden van Verstappen: de Limburger kwam nauwelijks van zijn plek, waardoor hij voor de eerste bocht al een aantal plaatsen prijs had moeten geven. Sebastian Vettel kwam een stuk beter van zijn plek: de Duitser had de race als elfde aan moeten vangen, maar de Ferrari wist in de openingsronde al op te klimmen naar de derde plaats, achter de beide Racing Points van Stroll en Sergio Perez. Verstappen spint van de baan

Na zijn mislukte start wist Verstappen al snel orde op zaken te stellen. De Limburger zat nog even klem achter Vettel, maar na zijn eerste pitstop kwam hij voor de Duitser terug op de baan en zette hij al snel koers richting de tweede plek van Perez. In het spoor van de Mexicaan was de Limburger echter iets te gretig: in de achttiende ronde zat Verstappen in de spray te dicht achter de Racing Point, waardoor hij de controle over zijn Red Bull verloor en op hoge snelheid anderhalve pirouette maakte. Het kostte hem een flink aantal posities en een tweede bezoekje aan de pits, waarmee zijn kansen op de overwinning eigenlijk al snel verkeken waren.

Na de spin van Verstappen rustte de hoop van Red Bull op de schouders van Alexander Albon, maar net als zijn teamgenoot spinde ook de Thai van de baan. De beide Racing Points bleven vooraan wel foutloos, maar naarmate de baan opdroogde kwamen de beide Ferrari’s en de Mercedes van Lewis Hamilton steeds dichterbij. Hamilton evenaart Schumacher na masterclass

Nadat Stroll zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton wint knotsgekke regenrace en pakt zevende wereldtitel